– Jeg tror vi fortsatt har en mulighet til å vinne 2017/18-ligatittelen hvis de straffer City

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld gjester United Fenerbahce i Europa League, og hovedtreneren til Istanbul-klubben er som de fleste har fått med seg en gammel kjenning.

Onsdag holdt José Mourinho sin pressekonferanse før kampen.

– Jeg ser ingen grunn til at Man United skal være redde for Fenerbahce, men jeg tror de vet at det ikke er en enkel kamp for dem. Hvis de kommer her og tror at det blir enkelt, så er det feil tilnærming, sa den tidligere United-manageren.

– Jeg tror at de vil komme med sitt beste lag. Det er det jeg ville gjort, la han til. 

Han har United som en av to favoritter til å vinne hele turneringen.

– Premier League er på et annet nivå. Når dere spør meg om hvem som er favoritter til å vinne Europa League, så er det enkelt [å svare]. Jeg sier Man United og Tottenham.

– Kanskje dere tror jeg bløffer, eller driver med «mind games», men de har et bedre lag enn resultatene tilsier. Vi ser alt, og det er en jobb å gjøre der, og før eller senere vil de lykkes. Forhåpentligvis om ikke for lenge, og forhåpentligvis før jeg drar tilbake til Premier League.

LES OGSÅ: «ULYKKELIGE OG HÅPLØSE»: Mourinho under press før United-gjensyn

José Mourinho er nå hovedtrener for Fenerbahce.

Mourinho påstår at han ønsker United alt godt da han ble spurt om forskjellen fra sin tid i United til nåtidens United.

– Jeg har ønsket det beste for Manchester United siden dagen jeg dro. Jeg forlot Manchester United med en god følelse for klubben og for fansen, og jeg ønsker det beste for dem. Om ting ikke går godt for dem, så gjør ikke det meg glad, sa Mourinho, som samtidig ga uttrykk for at han ikke bruker mye energi på å tenke på dette. 

– Det som helt klart har skjedd er at de beholder troen på treneren, de støtter treneren, treneren blir værende sesong etter sesong, og det betyr stabilitet og tillit. De har gitt ham forholdene til å fortsette å kunne utvikle jobben sin, og det var annerledes sammenlignet enn med meg.

Han var selv med på å vinne Europa League med United under sin tid i klubben, og han hinter om at det kanskje kan komme enda en tittel. 

– Som dere vet, så vant vi Europa League, og vi kom på andreplass i Premier League [sesongen etter, journ.anm.]. Jeg tror vi fortsatt har en mulighet til å vinne den ligatittelen hvis de straffer Manchester City. Da må de i så fall betale meg bonusen min og gi meg meg medaljen!

Apropos Premier League-vinnere, så fikk også Mourinho spørsmål om et av de store samtaleemnene den siste tiden, nemlig at det blir slutt på Sir Alex Fergusons ambassadørrolle i United. 

– Min relasjon med Sir Alex var fantastisk, helt utrolig, og når Netflix-dokumentaren min kommer ut vil dere vite mer om hvorfor jeg har så mye respekt for ham. Når det gjelder ambassadørrrollen, så kjenner ikke helt situasjonen, men det betyr ikke så mye hvorfor. Uansett så har han kjærligheten og respekten fra alle Manchester United-fans over hele verden, og det er mye viktigere enn en ambassadørrolle eller penger han ikke trenger.

Sir Alex Ferguson holder Premier League-troféet etter sitt siste seriegull, etter hjemmekampen mot Swansea, 12. mai 2013.
Sir Alex Ferguson er fortsatt den eneste manageren som har vunnet Premier League-tittelen med United. José Mourinho mener fortsatt at han kan bli den andre – ved at United blir tilkjent 2017/18-ligatittelen.
Powered by Labrador CMS