– Jeg tror ingen forventet dette

Publisert Sist oppdatert

Sesongen begynte med et voldsomt styr rundt Jadon Sancho da engelskmannen ble vraket av Erik ten Hag til møtet med Arsenal i 4. serierunde.

Ten Hag forklarte det med «svake prestasjoner på trening», noe Sancho slo kraftig tilbake på med en gang gjennom en tweet hvor han hevdet seg «lei av syndebukkstempelet».

I etterkant ville ingen av partene beklage seg, og etter å ha vært fryst ut fra førstelaget i flere måneder, ble Sancho til slutt lånt ut til gamleklubben Borussia Dortmund i januar.

Der har 24-åringen nytt stor tillit og gjort sakene sine ganske så bra, og bare en uke etter Manchester Uniteds FA-cuptriumf på Wembley, skal også han i aksjon på nasjonalarenaen når Dortmund møter Real Madrid i Champions League-finalen lørdag kveld.

– Jeg tror ingen ville ha forventet dette. Meg i en Champions League-finale ... jeg er så glad. Jeg er velsignet, sier Sancho i et intervju med The Sun.

– I kamp etter kamp har jeg bare jobbet med meg selv, og prøvd å bli en bedre spiller. Også å gjøre det ekstra bak lukkede dører. Alt jeg gjør er for laget mitt og jeg er takknemlig for dem - og staben - som ønsket meg velkommen tilbake, fortsetter han.

Jadon Sancho kan avslutte en turbulent sesong med å løfte Champions League-trofeet.

I intervjuet snakker Sancho også om tapet mot Italia i EM-finalen sommeren 2021 på Wembley hvor han, Marcus Rashford og Arsenals Bukayo Saka alle bommet i straffesparkkonkurransen og i etterkant ble offer for rasisme og hets.

– Det var tøft. Reaksjonene var ikke bra. Jeg trodde aldri at jeg skulle oppleve det i London. Det er et minne som jeg prøver å blokkere ut, men jeg må bare være positiv.

– Folk sier ting i øyeblikket som jeg er sikker på at de ikke mener, men de må innse at når de sier de tingene så påvirker det oss. Etter det var det sommerferie og den sommeren var tøff, hvor jeg bare tenke på: «Hvorfor måtte det være meg?»

– Det føltes som vi hadde sviktet landet vårt. Jeg vet vi ikke gjorde det, men det er slik det føltes da. Jeg så selvfølgelig kjærligheten også, og vi setter pris på det - når jeg snakker på vegne av Bukayo og Marcus også. Men det er fortsatt noe som dukker opp i hodet mitt iblant. Jeg tror ikke jeg har kommet helt etter det, men jeg gjør mitt beste.

EM-finalen i 2021 ble en brutal opplevelse for Sancho.

Sancho har imidlertid hatt en god opplevelse på Wembley siden den gang.

I FA-cupsemifinalen mot Brighton forrige sesong var han en av dem som scoret fra ellevemeteren i straffesparkkonkurransen, hvor United til slutt sikret finaleplass.

– Etter det (EM-finalen), er den eneste straffen jeg har tatt den mot Brighton, og jeg scoret. Det er et av de øyeblikkene hvor du tror på deg selv. Jeg har tatt straffer i lang tid og jeg bare øver og øver for å få mer selvtillit.

– Jeg har egentlig aldri tvilt på meg selv til å ta en straffe, så jeg ville definitivt være klar til å ta en straffe nå hvis det blir aktuelt. Det blir en stor dag og en stor anledning for familien min.

Powered by Labrador CMS