FRED FØR UNITED-KAMPEN:

- Jeg heier på United og følger klubben, men håper Fenerbahce vinner

Publisert

- Jeg takker Fenerbahce for at jeg er her nå, men jeg må også takke Manchester United mye for alt jeg opplevde der, for utviklingen min som spiller og som person.

Det sier Fred, som torsdag kveld skal spille mot Manchester United for første gang siden han forlot klubben sommeren 2023. 

Fred tilbragte fem år på Old Trafford. Han ble hentet fra Shakhtar Donetsk i 2018 og fikk godt over 200 kamper for klubben før han i august i fjor dro til Fenerbahce. Der har han etablert seg som en nøkkelspiller og nærmer seg allerede samme antall målpoeng som i United. 

I løpet av sine år som United-spiller bidro Fred med 14 scoringer og 18 målgivende pasninger. Han står allerede med seks mål og 11 målgivende for Fenerbahce. 

Torsdag tar han trolig plass på midtbanen der han møter gamle kjente. 

- Det blir fantastisk å se gutta igjen, alle vennene jeg reiste fra, men jeg håper vi vinner. Jeg heier på United og følger klubben, men håper Fenerbahce vinner. Det kommer til å bli tøft. 

Fred har blitt en populær skikkelse blant Fenerbahce-fansen.

Brasilianeren har tatt en prat med UEFA i forbindelse med det kommende United-gjensynet. Det blir første gang Fred spiller mot United siden han dro, men han besøkte dem sist United var i Tyrkia, forteller han. 

- De var her i Tyrkia (i oktober 2023) da de møtte erkerivalen vår Galatassaray. Da besøkte jeg dem på hotellet. 

Midtbanespilleren snakker varmt om tiden i Manchester. 

- Til tross for kulden, for det er veldig kaldt der, var de fem årene i Manchester fantastiske. Jeg følte meg velkommen der. Mitt første barn ble født i England. Jeg fikk så mange venner blant trenerne, fysioene, noen av spillerne, sier Fred, og legger til: 

- Det var en stor forandring å dra fra United og komme hit, men jeg er veldig lykkelig her. 

Fred avbildet etter tapet mot Manchester City i FA-cupen i mai 2023. Det ble brasilianerens siste tellende kamp for United.

Nå er han gjenforent med José Mourinho, mannen som hentet ham til United i 2018. 

- Han var en av nøkkelpersonene som hentet meg til United. Da jeg var i Shakhtar ringte han meg og sa han ville at jeg skulle komme til United. Etter en telefon fra José Mourinho kunne jeg åpenbart ikke si nei. Nå er jeg i Fenerbahce  og han er her igjen, så vi er sammen igjen. Jeg er veldi takknemlig og glad for å jobbe med ham. 

Fred understreker at kampen mot United blir vanskelig, men legger ikke skjul på at Fenerbahce har store ambisjoner. 

- Vi vet hvor sterke de andre lagene er, men vi er fokuserte og ønsker å gå hele veien. 

Powered by Labrador CMS