– Jeg føler dette er min klubb

Publisert Sist oppdatert

Nylig ble det satt av en drøy halvtime der Erik ten Hag ble stilt en rekke spørsmål av åtte journalister inne på UCLA-basen i Los Angeles hvor Manchester United har tilbrakt store deler av den siste uka. 

Samuel Luckhurst i Manchester Evening News var blant dem som fikk muligheten til å delta, og i lokalavisen gjengir han alle ordene fra Ten Hag.

Blant annet ble det snakket om klubbens nye ledelse og om Ten Hag føler at han har deres fulle støtte i denne svært spennende perioden vi så vidt har rukket å komme i gang med.

– Jeg føler at vi bygger noe og at folka rundt meg - vi er i samme båt, sier Ten Hag.

– For meg er det viktig at vi jobber sammen, og når man jobber sammen, er man sammen i gode og dårlige tider, sier han videre.

Sir Jim Ratcliffe & co. ga sin første virkelige tillitserklæring til Ten Hag da de valgte å gå videre med nederlenderen i sommer, etter mye usikkerhet rundt fremtiden i ukene før og etter FA-cupfinalen.

En rekke potensielle erstattere ble nevnt, før det etter hvert ble klart at kontrakten ble forlenget til 2026.

Sir Jim Ratcliffe håndhilser på Erik ten Hag, 3. januar 2024.
Etter en svært hektisk avslutning på sesongen forlenget Erik ten Hag med United.

På spørsmål om dette nå føles som en ny start, svarer Ten Hag:

– Nei, det er ikke opp til meg å si. Det jeg føler er at mange folk rådet meg negativt da jeg startet i denne klubben. Jeg kunne gått til prosjekter med mye bedre betingelser, med mye bedre strukturer.

– Men jeg valgte dette: Manchester United. Fordi jeg føler at dette er min klubb. Og jeg ønsker meg denne utfordringen, selv om jeg visste det ville bli veldig tøft og vanskelig.

– Du vet bare det når du er på innsiden av klubben og møter på utfordringene, men vi har allerede kommet oss over mange hindre og vi må komme oss over enda flere. Men jeg føler vi er på rett vei og at det har skjedd mange positive ting denne sommeren som gjør at vi kan fremskynde denne prosessen. 

Til tross for at ledelsen holdt samtaler med andre managere mot slutten av forrige sesong, føler Ten Hag at han nå har ledelsens fulle tillit.

– Jeg er veldig komfortabel, men også da var jeg veldig komfortabel, fordi jeg tror på meg selv. Men, det hjelper selvfølgelig hvis det er god kommunikasjon, og det hjelper når man føler støtten fra ledelsen. Det hjelper, fordi da vet man hva det bygges mot og at man gjør det sammen. 

– Når du har et veldig sterkt bånd gir det deg selvtillit og tro, noe også garderoben vil kjenne på.

– Det jeg ønsker å gjøre er å samarbeide. Jeg vet at når man står sammen, så vil man oppnå suksess - og jeg er her for å vinne. Vi har gode høyt kompetente folk, som vil bidra enda mer til suksess.

Det at Ten Hag fikk forlenget kontrakten sin ytterligere med «kun» ett år er for øvrig ikke noe som heller akkurat bekymrer ham.

– To år i fotballen er allerede lang tid og på to år får vi se hva vi har bygget videre på fra det vi har oppnådd til nå.

– Jeg trenger ikke det (lengre kontrakt). Jeg trenger ikke den ekstra sikkerheten. 

– Jeg har nok sikkerhet i livet mitt og i karrieren min og jeg har nok tro på at jeg vet jeg vil oppnå suksess når jeg har et lag.

Powered by Labrador CMS