Aoife Mannion og Elisabeth Terland på trening 13. august 2024.

– Jeg er her for å oppnå store ting sammen med klubben

Norske Elisabeth Terland (23) ankom United fra Brighton tidligere denne sommeren. Nå vil hun hjelpe United til stor suksess.

Publisert

Den 23 år gamle norske landslagsspilleren scoret 13 mål i WSL forrige sesong og viste at hun har WSL-nivået inne.

Med overgangen i boks og sesongoppkjøringen i gang var det tid for 23-åringens første intervju med klubbens mediekanal, og spissen er veldig glad for å være en del av klubben.

– Det er stort. Det føles utrolig å være her, jeg har vært supporter siden jeg var liten.

Kvinnelaget har startet sesongoppkjøringen og også spilt en treningskamp, mot Durham bak lukkede dører hvor United skal ha vunnet 3-0. Der fikk Terland sine første minutter i United-drakt og skal også ha scoret sitt første mål.

Spissen sier hun er blitt godt mottatt etter ankomsten og ser frem til fortsettelsen.

– Folkene her er veldig greie og jeg føler meg allerede hjemme i klubben. Det er en veldig fin følelse og jeg gleder meg til det harde arbeidet og komme ordentlig i gang.

Terland sier også at de fleste av lagvenninnene er nye bekjentskaper, men at det var noen få der allerede som hun kjente fra før.

– Jeg kjente noen av dem (lagvenninnene) fra tidligere, men flesteparten av dem har vært nye bekjentskaper. Jeg har flyttet til byen og det er mye større enn Brighton hvor jeg kom fra, det er mye mer som skjer og jeg liker det veldig godt så langt.

Elisabeth Terland har blitt tatt godt i mot i klubben. Her sammen med Grace Clinton.

Etter å ha debutert på seniornivå for Bryne som 15-åring i 2016 og spill i Klepp mellom 2017 og 2020 gikk turen videre til Brann. Terland forteller litt om karrieren og veien fra Norge til United.

–Jeg startet å spille fotball i Norge og spilte sammen med guttene frem til jeg var 15. Derfra begynte jeg med profesjonell fotball på det høyeste nivået i Norge, dro derfra videre til Brighton, spilte to sesonger der og nå er jeg på plass her.

– Å spille hjemme i Norge var bra, jeg var med å vinne ligaen (med Brann) før jeg gikk videre til Brighton og England. Jeg ble raskt forelsket i ligaen hvor det er så stor konkurranse og alt som foregår her er en så stor ære å få være en del av. 

– Nå vil jeg være med på det som skal skje her, bli enda bedre og vinne enda flere kamper.

Etter overgangen fra Brighton til United håper Terland nå å oppnå store ting sammen med klubben og fansen .

– Jeg har kommet til en klubb som ønsker å oppnå store ting og ønsker å gjøre det bra. Forhåpentligvis kan jeg spille en sentral rolle i det.

– Jeg har spilt mot dem (United) noen ganger med Brighton og jeg skjønner det når folk snakker om fansen hvor stor rolle de spiller og hvor viktig de kan være og jeg gleder meg stort til å møte dem.

Powered by Labrador CMS