RONALD KOEMAN:

– Jeg byttet De Ligt ut for å beskytte ham

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha sittet på benken gjennom hele EM har Matthijs de Ligt fått to gylne muligheter fra start for Nederland de siste dagene.

Først i 5-2-seieren mot Bosnia-Herzegovina, og så nå sist i 2-2-kampen mot Tyskland tirsdag kveld.

Etter begge kampene har imidlertid midtstopperen havnet i søkelyset av feil grunner.

Mot Tyskland på grunn av 1-1-målet noen minutter før pause, da en svak pasning fra midtstopperen langt inne på egen banehalvdel ble brutt og Deniz Undav til slutt satte ballen i mål.

Etter pausen kom De Ligt aldri ut på banen igjen, noe Nederlands landslagssjef Ronald Koeman forklarer med at var for «å beskytte ham».

– Jeg skulle selvfølgelig heller likt å beholde Matthijs de Ligt på banen. Det ser bare ut som at han nå er i en periode hvor alle feilene hans blir straffet.

– Jeg ga ham en ny sjanse i dag, men beskyttet ham til syvende og sist ved å ta ham av, sier Koeman.

Ronald Koeman mener å bytte ut Matthijs de Ligt var til midtstopperens eget beste.

De Ligt ser selv ikke ut til å ha snakket med media etter Tyskland-kampen, men etter lørdagens kamp mot Bosnia var han i det selvkritiske hjørnet.

- Jeg burde ha gjort det bedre på det andre målet deres, og det er jeg klar over. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg burde ha klarert ballen, men jeg drev og tvilte underveis. Det er bare forferdelig, sa De Ligt. 

Da siktet han til Edin Dzekos scoring for Bosnia-Hercegovina, da De Ligt tilsynelatende hadde god kontroll på et innlegg fra Nederlands venstreside. Men midtstopperen ble for opptatt av ball og glemte mannen, og det ga Dzeko muligheten til å avslutte alene med Nederland-keeper Bart Verbruggen. 

Forhåpentligvis kan De Ligt reise seg raskt nå når klubbfotballen sparkes i gang igjen.

Lørdag venter Southampton borte for Manchester United, og det bør være gode muligheter for at 25-åringen får sjansen igjen da.

Powered by Labrador CMS