– Jeg beundrer hans styrke og mot

Publisert Sist oppdatert

Det har tidvis stormet rundt Erik ten Hag det siste halvåret, men av Jonny Evans får nederlenderen ros for måten han har stått i stormen og håndtert spekulasjonene rundt hans fremtid som United-manager.

– Han er en veldig viljesterk mann og jeg beundrer ham for det. Du ser at han er veldig prinsipiell i måten han ønsker å jobbe og måten han er som person, sier Evans i et intervju med Sky Sports.

– Han viser virkelig styrke og et mot til å fortsette som jeg beundrer. Han er alltid veldig positiv og budskapet hans er alltid det samme og tydelig. Det er viktig.

Jonny Evans roser sjefen sin for måten han takler presset utenfra.

Før Premier League sparkes i gang igjen i helga ligger United som nummer 14 på tabellen, og spesielt offensivt har det lugget med kun fem scorede mål.

Bakover i banen derimot føler Evans at laget har tatt steg.

– Defensivt har manageren alltid prøvd å spille med høyt press. Han har prøvd nå å legge litt mer vekt på å vite når vi skal forsvare oss dypt. Vi jobber med det, og jeg er ganske sikker på at manageren er ganske fornøyd med det.

– Denne sesongen har vi nok gått litt mer over i sone i forsvarsspillet vårt. Ruud (van Nistelrooy) har vært ganske innflytelsesrik og Rene (Haké) med tanke på å analysere kampene og sørge for at alle de små detaljene plukkes opp, og at vi er i rett posisjon.

Evans fikk sin første ligastart mot Aston Villa rett før landslagspausen og viste blant annet da forsvarsspill i høy klasse.

Så er håpet at United kan levere solid både offensivt og defensivt fremover.

– Vi håper på at vi skal score flere mål og at resultatene blir bedre. Det defensive har forbedret seg og vært bra. Det er noe manageren har adressert og som vi har sett på etter landslagspausen. Det er heller ikke alltid bare opp til angrepsspillerne.

– Jeg synes vi kommer i gode posisjoner, men den siste pasningen må bli bedre. Så fort man får ett eller to mål og begynner å få selvtillit i kamper, så kan man være litt mer tålmodig rundt motstanderboksen og ta de riktige valgene, sier Evans.

Powered by Labrador CMS