- Jeg begynte å tenke at dette var umulig

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble en ny episode av podcasten High Performance sluppet. Gjesten i episoden var Manchester Uniteds Scott McTominay, som åpner opp i en podcast for første gang. 

Allerede som seksåring ble McTominay en del av klubben. I løpet av de siste 22 årene har skotten spilt 233 kamper for A-laget og scoret 25 mål. Veien til A-laget har ikke vært enkel, og en takknemelig Scott McTominay forteller at han ikke hadde klart det uten hjelp fra foreldrene.

- Jeg har vært ekstremt heldig med oppveksten min på grunn av foreldrene mine. Jeg kunne virkelig ikke hatt bedre rollemodeller i livet mitt. 

Foreldrene til 27-åringen kjørte strekningen fra Lancaster til Manchester 3-4 ganger i uken. I løpet av den halvannen timen turen tok, hadde han mange gode samtaler med faren. Denne tiden formet hans holdning til å glede seg over fotballen uavhengig av resultatet.

Om Manchester United

- Alt skjedde veldig fort. Jeg var åpenbart veldig ung på dette tidspunktet og spilte med det lokale laget i området. Det var speidere på alle kampene og de tok kontakt med foreldre og trenere 

McTominays største bekymring som ungdom var høyden og kroppsbygningen hans. 

- Jeg var liten. Jeg var rundt 167cm høy da jeg var 16-17 år. 

- Jeg begynte å tenke at dette var umulig. Uten klubben og deres tålmodighet ville det blitt en veldig annerledes historie.

Warren Joyce

Warren Joyce var trener i akademiet fra 2008 til 2016, og en spesiell hendelse fra den tiden sitter fremdeles i minnet til Scott McTominay.

- I en akademikamp, hvor prestasjonene mine var akseptable, kom han bort til meg i pausen og "hang meg ut" foran alle. "Hvis du fortsetter å spille slik, vil du aldri nå noe sted", sa han.

Warren Joyce.

Det viste seg at dette var en vanlig tilnærming fra Joyce, som forsøkte å forberede spillerne på utfordringene som kunne komme.

- På den tiden forstod jeg ikke intensjonen bak det, men nå, når jeg ser tilbake, innser jeg at han prøvde å forberede meg på realitetene i herrefotball. Det vil ikke alltid være solskinn og regnbuer.

- Det var han som ga meg selvtilliten min. Han er den beste treneren en ung spiller kan ha.

Endte opp i krangel med Carrick og Young

- Jeg trente med Jose Mourinho og hans team. Det var en økt hvor de unge spillerne ble satt opp mot de mer erfarne.  Dommeren var litt partisk ovenfor førstelaget. Jeg endte opp med å miste temperamentet mitt på grunn av hvordan dommeren dømte kampen. Jeg endte opp med å heve stemmen mer enn jeg burde.

- I etterkant reflekterer jeg over hendelsen og ser at det var både riktig og galt å reagere slik. Jeg endte opp med å krangle med flere av de eldre spillerne. Jeg tror det var Michael Carrick og Ashley Young, som var de mest profesjonelle spillerne.

- Mourinho kom bort til meg og sa: «Hør etter. Du må få dem til å like deg».

Måneder senere fikk skotten beskjed fra en av trenerne om at Mourinho likte det og at han bare ville teste reaksjonen hans. 

- Jeg trodde jeg ikke engang ville få en sjanse til å spille for ham, men så dro en spiller på lån og jeg fikk en plass på førstelaget. Det virket som at han begynte å like meg etter den hendelsen.

Powered by Labrador CMS