Jean-Claude Blanc har fått plass i European Club Association-styret

Publisert Sist oppdatert

Jean-Claude Blanc, som er styremedlem i Manchester United, fikk onsdag offisielt en plass i styret i European Club Association, ofte bare kalt ECA. Det ble besluttet under en generalforsamling i Dublin. 

Der skal han han representere Manchester United. Han erstatter Vinai Venkatesham, som tidligere var der som Arsenals representant, og Blanc skal være der ut 2027. PSG-president Nasser Al-Khelaïfi er også president i ECA. 

- Det er en ære å bli en del av dette viktige styret og bidra til styringen av europeisk fotball og dens turneringer. Ansettelsen viser hvor viet vi er til å spille en positiv rolle opp mot både UEFA og ECA og til å ytterlig styrke forholdene Manchester United har på tvers av fotballen i Europa, sier Blanc selv til Uniteds offisielle nettsted.

European Club Association er europeiske klubbers offisielle uavhengige organisasjon som ivaretar klubbenes interesser. De beskriver seg selv på følgende måte: 

«Siden oppstarten i 2008 har ECA representert og skapt verdier for sine medlemmer, ivaretatt, styrker og utviklet europeiske klubbers interesser som en viktig interessepart innen alt som involverer beslutningsprosesser i fotballen». 

Flere enn 700 klubber, inkludert Manchester United, er medlemmer og ECA får stadig større innflytelse på fotballens verden. 

Nasser Al-Khelaïfi og Jean-Claude Blanc kjenner hverandre godt fra tiden i PSG.

Ed Woodward har tidligere hatt en plass i ECA-styret, men han forlot rollen etter den famøse Super League-lanseringen. 

At Blanc nå tar plass i ECA-styret har ingen umiddelbar innvirkning for Uniteds del, men det gir United en sjanse til å bli hørt når det kommer til saker som kan påvirke Manchester United - og andre klubber. 

Blanc er en av INEOS-toppene som kom inn i desember i fjor. Blanc var ifølge rapportene tiltenkt rollen som klubbens administrerende direktør på et tidlig stadium, men skal selv ha ønsket seg en rolle som konsulent. 

Franskmannen har bred erfaring fra Juventus og Paris Saint-Germain.

Den neste ECA-generalforsamlingen finner sted i den greske hovedstaden Athen 8.-10. oktober. 

Powered by Labrador CMS