Erik ten Hag etter 3-3 mot Porto.

– Ikke døm oss nå

Publisert Sist oppdatert

Etter 20 minutter lå alt til rette for den oppturen Erik ten Hag og United trengte, men til slutt var det bare et overtidsmål som reddet United fra tap.

2-0-ledelsen etter 20 minutter var nemlig til 3-2-ledelse til Porto en halvtime senere.

Så fikk Bruno Fernandes rødt kort, før Harry Maguire stanget inn 3-3 på overtid da United hadde én mann mindre på banen.

Kort oppsummert: Det var kaos.

Og denne gangen var det spesielt forsvarsspillet, i flere faser av spillet, som sviktet.

– Men vi har akkurat holdt nullen tre ganger, så vi kan forsvare oss veldig bra. Vi må finne tilbake til de vanene igjen. Det er først da du kan vinne fotballkamper. Når man scorer tre mål på bortebane i Europa så må jo det være nok, sa Ten Hag til TNT Sports etter kampen.

Dette var imidlertid den fjerde strake United-bortekampen i Europa med tre scoringer, men uten at noen av kampene har gitt seier. Resultatene er 3-3 her og mot Galatasaray forrige sesong, og også 4-3-tap mot FC København og Bayern München den gangen.

– Det er blandende følelser nå. Vi startet godt. Vi dominerte, fikk to mål, men så mistet vi kontrollen. I den midterste delen av kampen, burde vi vært bedre. Vi burde forsvart oss bedre.

– Så var det bra kvalitet fra dem, det må vi erkjenne, men vi ga jo dette bort. Vi fikk imidlertid hevet oss etter deres tredje mål, vi viste motstandsdyktighet og fikk belønning for det, sa han til MUTV.

– Løsningen for å unngå det som skjedde hadde vært å være bedre med ball, slå fra den ene siden til den andre da rommene åpnet seg og så bruke spillerne vi hadde i mellomrom som så ofte hadde ledig rom. Selvsagt ville vi også måttet forsvare oss bedre, men hadde vi gjort dette så ville det blitt flere mål. 

Erik ten Hag snakker til Bruno Fernandes i Porto-kampen.

Omdiskutert bytte

Marcus Rashford hadde vært Uniteds viktigste angrepsvåpen før pause, men ble så dratt av til fordel for Alejandro Garnacho. 

United-manageren sa imidlertid at det var for å rullere, også fordi Aston Villa, som venter søndag, har en dags ekstra hvile før den kampen.

– Som vi må. Vi trenger spillere som er uthvilte. Det var en del av planen, og Garnacho har vært et angrepsvåpen for oss hele denne sesongen. Han var vår klart beste spiller søndag, og vi forsvarte oss heller ikke bra på venstresiden. Det var Marcus også en del av, jeg må se kampen igjen, men han forsvarte seg definitivt ikke bra. Dette handlet imidlertid om Garnacho og var ikke noe imot Rashy, sa United-manageren.

– Døm meg etter sesongen

Han har også en klar melding til de som nå er kritiske.

Erik ten Hag på pressekonferansen etter Porto-kampen.

– Vi er på vei. Vi er også på samme vei, spillerne og trenene, men ja, forsvarsspillet her må forbedres. Det skal vi jobbe med, men vi kommer til å bli bedre.

– Men ikke døm oss nå. Døm etter etter sesongen. Jeg sa det samme forrige sesong, og nå har vi to sesonger hvor vi har kommet til finaler. Vi er i en prosess, vi kommer til å kjempe og jobbe hardt. Bare vent!

Men får du holde på til til slutten av sesongen, spurte journalisten.

– Vi skal jobbe, vi skal kjempe. Du så også lagånden her, koblingen mellom spillerne og trenerne, og ikke minst spillerne som gruppe. 

United ligger forresten på 21. plass i ligaspillet i Europa League etter to kamper, noe som eventuelt vil holde til play off-spill om en plass i knockoutspillet. Det er to poeng opp til topp-8.

Powered by Labrador CMS