(Photo by Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

- I dag får han belønning for alt arbeidet han har lagt ned

Publisert Sist oppdatert

3 poeng med Sir Dave Brailsford på tribunen.

Rekken på Boxing Day forlenget.

Og ikke minst; en magisk snuoperasjon fra 0-2 til 3-2 mot Aston Villa som kunne vært á poeng med Liverpool på toppen av tabellen med seier.

Etter kamp var Erik ten Hag full av lovord om sin tomålsscorer, Alejandro Garnacho og skrøt av jobben den unge argentineren har lagt ned i høst.

- Han spilte en fantastisk kamp. Han var veldig skuffet etter kampen mot West Ham, at han ikke scoret da han var alene med keeper. I kveld scoret han to og får belønning for alt det harde arbeidet han har lagt ned.

HYLLER STEGENE: Erik ten Hag skryter av stegene Alejandro Garnacho har tatt denne høsten.

Kan score uansett nivå eller turnering

Manageren var også godt fornøyd med at det endelig løsnet for Rasmus Højlund i Premier League, etter at dansken hadde gått nærmere elleve timer uten nettkjenning. 

Dansken avgjorde kampen med sin 3-2-scoring med åtte minutter igjen på klokka.

- Han vet at han kan gjøre det. Han har vist det på det ypperste nivået, i Champions League, at han kan gjøre det med å score fem mål og virkelig fått vist nivået sitt. Han vet han kan gjøre det uansett nivå og turnering. 

- Nivået i Premier League er nære slik det er i Champions League. Dette vil gi han mer selvtillit og når spisser har selvtillit så scorer de mål.

Højlund, Evans, Eriksen og McTominay feirer 3-2-målet mot Aston Villa.
MATCHVINNER: Rasmus Højlund jubler sammen med lagkameratene etter at han har scoret sitt første Premier League-mål og samtidig bidratt til en magisk snuoperasjon.

Fortsett å gjøre som vi ble enige om

Rasmus Højlund sa i intervju med Viaplay etter kampen at Erik ten Hag hadde sagt at de måtte gjøre mye av det samme som i første omgang på tross av at de lå under 0-2. 

Erik ten Hag bekrefter i sine svar til media at det handlet om å gjøre mye av det samme, men med høyere kvalitet og var samtidig klar på at to situasjoner med dårlig fokus straffet dem knallhardt.

- Atmosfæren på stadion endret seg mye fra den første til andre omgang. Om du ser på første omgang så ligger vi under på grunn av to dødballer og to situasjoner hvor vi ikke er fokuserte nok. Isolert sett så spiller vi en brukbar første omgang hvor vi prøvde og prøvde.

- Det var også noe vi sa i pausen: Tro på det, selv om dere ligger under med to. Det betyr ingenting! Fortsett, vis karakter og i dag viste de akkurat det vi er ute etter. De viste personlighet og karakteren som vi trengte. Det var en veldig god lagprestasjon.

- Vi har scoret for lite, det har vært problemet vårt de siste kampene. Mot Liverpool så var det vi som hadde de største sjansene. Nå lå vi nede, men vi kjempet og ga oss aldri. Vi fortsatte å tro at det var mulig. Vi ønsket virkelig tre poeng og vi klarte å snu det.

Ser frem til samarbeidet med Sir Jim

Sir Dave Brailsford ble observert på tribunen og virker å gå inn som en viktig mann i organisasjonen som Sir Jim Ratcliffe skal sette opp rundt det sportslige i United. 

Etter at det ble klart at Sir Jim Ratcliffe og INEOS tar over 25 % av eierskapet i United var Ten Hag også etter kamp positiv til det som han har tro på skal være et godt samarbeid, selv om han ikke ville utdype spesielt mye om hva fremtiden bringer.

- Vi er optimistiske. Vi har blitt informert gjennom hele prosessen. Det ser bra ut og vi gleder oss til å ta fatt på samarbeidet med dem. Det er positivt for United, men akkurat nå så var denne kampen den viktigste og det er viktig for oss å fokusere på sesongen. Det er viktig at laget fikk denne prestasjonen til å bygge videre på.

Sir Dave Brailsford på kamp for første gang etter at det ble offentliggjort at Sir Jim Ratcliffe tar over 25 % av klubben.
FIKK SE SNUOPERASJON: Sir Dave Brailsford er ventet å få en viktig rolle i "Nye United". Tirsdag fikk han se en mektig snuoperasjon på Old Trafford.
Powered by Labrador CMS