EN GJENNOMGANG AV SKADELISTEN:

Hvem blir klare til FA-cupfinalen på Wembley om drøye tre uker?

Publisert Sist oppdatert

Temperaturen stiger, april har blitt til mai, og om drøye tre uker venter byrival Manchester City i FA-cupfinalen på ærverdige Wembley Stadium.

I skrivende stund råder Erik ten Hag over en skadeplaget tropp. Flere nøkkelspillere, deriblant Luke Shaw, Lisandro Martinez, Raphaël Varane og Marcus Rashford, er akkurat nå ute med diverse problemer.

Det er imidlertid både tro og håp om at ting ser langt lysere ut for Ten Hag når han tar med seg mannskapet sitt til den engelske hovedstaden 25. mai.

Slik ser det ut for spillerne som per nå er ute med skade:

Marcus Rashford: Måtte stå over mot både Sheffield United og Burnley på grunn av en liten skade han pådro seg i FA-cupsemifinalen mot Coventry. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at engelskmannen står i fare for å miste veldig mange flere kamper, og det vil eksempelvis ikke overraske om han er tilbake allerede mot Crystal Palace mandag.

Status: Veldig gode utsikter.

Scott McTominay: Forlot banen med smerter i kneet mot Burnley sist, men var selv ute på Instagram og tonet ned omfanget av skaden. Crystal Palace-kampen går trolig uten skotten, men FA-cupfinalen bør ikke være i fare.

Status: Gode utsikter.

Jonny Evans: Skadet seg i innhoppet borte mot Chelsea på Stamford Bridge for fire uker siden og har ikke vært på banen siden. Erik ten Hag har imidlertid indikert at nordiren bør være tilbake til sesongens siste kamper, hva nå enn det betyr. Det er likevel grunn til å tro at veteranen er et alternativ til FA-cupfinalen.

Status: Gode utsikter.

Victor Lindelöf: Skadet seg i 1-1-kampen borte mot Brentford i påsken, og noen få dager senere meldte klubben at svensken ville miste om lag én måned med fotball. Midtstopperen kan således være tilbake mot Crystal Palace mandag, selv om det foreløpig ikke har kommet noen signaler om at han er tilbake i trening. I en Q&A før kampen mot Burnley sa Ten Hag at svensken ikke er langt unna.

Status: Veldig gode utsikter.

Raphaël Varane: Franskmannens Manchester United-karriere går trolig mot slutten, men verdensmesteren fra 2018 er selvsagt et hett alternativ til å starte FA-cupfinalen dersom han er tilbake innen den tid. Den skadeplagede midtstopperen har vært ute siden 3-4-tapet mot Chelsea, men Ten Hag sa før kampen mot Burnley at han forventer at franskmannen er tilbake før sesongslutt, uten å utdype hvor nære han egentlig er.

Status: Usikkert.

Lisandro Martinez: Marerittsesongen til den argentinske midtstopperen kan få en lykkelig slutt med deltakelse og seier i FA-cupfinalen. 26-åringen er tilbake på gress på Carrington, og Ten Hag tror midtstopperen er tilbake i lagtrening om ikke lang tid. 

Status: Veldig gode utsikter.

Luke Shaw: Den engelske forsvarsspilleren er i likhet med Martinez tilbake på gress, og håpet om at han rekker noen kamper før sesongen er over er definitivt stort. En skadefri Shaw før sesongslutt er av sterk interesse både for United før FA-cupfinalen og England før EM i Tyskland.

Status: Veldig gode utsikter.

Anthony Martial: Franskmannen er trolig ikke et høyaktuelt alternativ til å starte noen av kampene som gjenstår av sesongen, uavhengig av om han rekker noen av dem eller ikke. Har vært ute med en lyskeskade i lang tid, og spørsmålet er akkurat nå hvordan franskmannens siste United-kapittel blir seende ut. Skal uansett være rett rundt hjørne med tanke på å returnere til lagtrening.

Status: Gode utsikter.

Tyrell Malacia: Nederlenderen vil nok sannsynligvis bare få lagt 2023/2024-sesongen bak seg så fort som mulig. Venstrebacken har ikke spilt ett eneste minutt med fotball denne sesongen, og gjør etter alt å dømme ikke det heller i løpet av den siste måneden. Den eneste av de skadde spillerne som man i grunn kan slå fast at ikke rekker FA-cupfinalen.

Status: Har fokuset sitt på neste sesong.

Powered by Labrador CMS