Celin Bizet applauderer, 13. oktober 2024.

SPILTE I UVANT POSISJON:

– Hun spilte en fantastisk kamp

Celin Bizet er egentlig ving, men i Jayde Rivieres fravær brukte Marc Skinner Bizet i en backrolle mot gamleklubben Tottenham, og hun bidro med to målgivende pasninger til Elisabeth Terland fra en litt uvant posisjon.

Skinner fikk spørsmål om Bizets defensive egenskaper på torsdagens pressekonferanse før lørdagens oppgjør mot Brighton.

– Det første du må gjøre i mitt lag er å gjøre forsvarsarbeid – uansett hvor talentfull du er som angrepsspiller så må du gjøre det, for andre lag er gode også. Et godt lag slår et godt individ, sa Skinner.

– Det fine med samtalen vi hadde med Celin [før hun signerte] var at hun sa «Marc, det er en av mine lidenskaper, jeg elsker forsvarsspill». En ville ikke tro det fra en så teknisk orientert spillertype, men hun elsker faktisk forsvarsspill. 

Marc Skinner før kampen mot Spurs, 13. oktober 2024.
Marc Skinner roste Celin Bizet.

Skinner forklarte hva som gjør at Bizet kan fungere i en slik rolle.

– Hennes kroppsstilling er god, timingen hennes er god, aggressjonsnivået hennes er godt. Så det var noe jeg følte at hun kunne bidra med, og i måten vi spiller på så liker vi progressive backtyper, og vi liker at de kommer seg konstant inn i offensive posisjoner, så det passet perfekt for oss.

– Jeg var veldig fornøyd med hennes innstilling om at hun faktisk ønsket å gjøre forsvarsarbeidet, så jeg var ikke overrasket da jeg så det her om dagen. Jeg synes hun spilte en fantastisk kamp.

Han snakket også om hvordan Bizet etter sin andre målgivende pasning gikk ned på kne da hun feiret målet.

– Du kunne se hvor mye det betydde for henne å gjøre det mot sin tidligere klubb. Det er den type lidenskap hun har bidratt med.

Skinner fortalte også om at Elisabeth Terlands innstilling var det som imponerte ham mest før han signerte rogalendingen.

Bizets to målgivende pasninger til Terland:

Skinner kom også med en skadeoppdatering:

  • Han håper at Geyse er klar til helgas kamp
  • Melvine Malard er fortsatt ute, og Skinner håper at hun er tilbake etter landslagspausen, forhåpentligvis til kampen mot Arsenal. 
  • Anna Sandberg er trolig 5-6 uker unna.
  • Jayde Riviere mangler kanskje. Her kan united.no legge til at høyrebacken ikke er i den nyeste kanadiske landslagstroppen, noe som kanskje indikerer at hun ikke er spilleklar?
  • Evie Rabjohn er fortsatt langtidsskadet.

Kampstart er 13.30 (skandinavisk tid) på lørdag. Oppgjøret sendes ikke på TV, men er i noen land (neppe Skandinavia) tilgjengelig på YouTube.

Powered by Labrador CMS