Holdt nullen - videre til Afrikamesterskapet

André Onana fikk 90 minutter i buret for Kamerun da de igjen slo Kenya mandag. De afrikanske lagene møttes til kvalifisering i Afrikamesterskapet, og Kamerun sikret tre poeng. Lagene møttes også fredag, hvor det endte 4-1 til Onana og co.

Mandag ble det kun scoret ett mål. Boris Enow fant nettet etter 63 minutter, og målet var mer enn nok til å beholde førsteplassen i gruppa etter tre seire på fire kamper. Kamerun har dermed sikret seg en plass i Afrikamesterskapet.

Under den neste landslagspausen i november spilles de to siste kampene i kvalifiseringen mot Namibia og Zimbabwe. Kamerun spilte uavgjort mot Zimbabwe, som ligger på en foreløpig andreplass i gruppa, og vant 1-0 mot Namibia, som ligger nederst.

Afrikamesterskapet spilles hvert annet år. 2023-mesterskapet ble spilt tidlig i 2024. Mesterskapet stoppet ikke kampprogrammet i England, og Uniteds kamper fortsatte derfor som vanlig.

I utgangspunktet kunne United ha måttet spille uten sisteskansen i seks kamper. Onana skulle egentlig ha forlatt England etter kampen mot Aston Villa 2. juledag, men avreisen ble flyttet til etter den viktige Premier League-kampen mot Tottenham 14. januar. Planen var opprinnelig at Onana skulle spille to kamper på drøyt 24 timer, men slik gikk det ikke, da han landet i feil by på grunn av værtrøbbel.

Altay Bayindir, som hadde ventet på sin debut helt siden han ble bekreftet som United-spiller 1. september 2023, skulle endelig få skinne i buret. Debutten kom i den fjerde runden av FA-cupen mot Newport. Uheldigvis for tyrkeren ble det bare én kamp i United-drakta før Onana var tilbake.

Bayindir snakket nylig ut om mangelen på spilletid.

– Jeg jobber hardt på treningsfeltet, og jeg ønsker bare å spille. Jeg trenger flere sjanser som jeg kan gripe. Det er selvfølgelig viktig for en spiller.

Det kan bli lenge til neste gang Bayindir får spille, dersom han må vente helt til Afrikamesterskapet, som spilles mellom 21. desember 2025 og 18. januar 2026.