Rasmus Højlund fortviler under EM-åttendedelsfinalen med Danmarks landslag mot Tyskland, 29. juni 2024.

BEGGE UNITED-SPILLERNE VAR I AKSJON:

Danmark ute av EM etter VAR-trøbbel og sjansesløseri

Tyskland 2–0 (0-0) Danmark

Danmark er ute av EM etter at Tyskland vant 2-0 mot danskene i Dortmund, og danskene drar hjem fra mesterskapet uten en eneste seier – og med bare to mål.

Christian Eriksen (som i åpningskampen scoret det ene målet) hadde mageproblemer i oppladningen mot denne kampen, men ble klar til oppgjøret, og spilte hele kampen.

Rasmus Højlund startet også, og spilte frem til han ble byttet ut i det 81. minutt.

Højlund var spilleren som kom seg til de fleste gode mulighetene for Danmark, men avslutningene satt ikke helt denne gangen, i tillegg til at han ikke hadde marginene på sin side. Spesielt den ene bommen, bare minutter før Tysklands andre mål, vil nok frustrere den unge spissen.

Eriksen var ikke like toneangivende som i gruppespillet, men hadde en del gode pasninger i denne kampen også, og åpnet blant annet opp det tyske forsvaret i forkant av den ene Højlund-muligheten.

En fortvilet Christian Eriksen etter at landslaget røyk ut av EM. Tyskland 2-0 Danmark, 29. juni 2024.
Åttendedelsfinalen ble en nedtur for Christian Eriksen og Danmark.

Mens Tyskland fikk et mål annullert tidlig i den første omgangen, så fikk Danmark det i andre omgang, og spesielt danskenes annullering blir husket siden det gikk ut over Joachim Andersen, som noen minutter senere ble rammet av VAR igjen etter en hands i eget felt.

Kai Havertz scoret på straffesparket, før Jamal Musiala doblet ledelsen på en kontring med litt over 20 minutter igjen av ordinær tid. Tyskerne hadde et mål annullert igjen på overtid, men det endte 2-0.

Kampen ble for øvrig stoppet i rundt 25 minutter av førsteomgangen på grunn av lyn og torden i Dortmund.

Tyskland skal møte vinneren av Spania-Georgia i kvartfinalen, mens ferien nå starter for Højlund og Eriksen. Tidligere lørdag ble det klart at Sveits blir Englands motstander i en eventuell kvartfinale.