FABRIZIO ROMANO: 

Agentens firma bekrefter United-signering

Joshua Zirkzee skal ha både gjennomført og bestått den medisinske undersøkelsen. 

Publisert Sist oppdatert

Ingen av klubbene har bekreftet kjøpet, men nå er det bare et tidsspørsmål for sommerens første spillerkjøp er i boks. 

Når Fabrizio Romano melder  «Here We Go» vet vi hva det betyr ...

Fredag har firmaet til  Zirkzees agent gått langt i å bekrefte United-overgangen. Sports Invest postet et bilde av en United drakt med noen spente emoji-øyne.

 

Manchester United vil betale 42,5 millioner euro for Zirkzee, litt mer enn det utkjøpsklausulen på 40 millioner euro lyder på, men til gjengjeld skal United ha fått en mer fordelaktig betalingsstruktur, melder både Romano og David Ornstein i The Athletic. 

Hadde United aktivert utkjøpsklausulen på 40 millioner euro måtte klubben ha betalt hele overgangssummen i en engang. Nå får United i stedet muligheten til å spre betalingen over tre år. 

Ifølge Fabrizio Romano mottar Bayern München 50 prosent av overgangssummen. Da de solgte Zirkzee til Bologna sikret de seg en videresalgsklausul. 

Joshua Zirkzee vil skrive under på en femårskontrakt med United som binder ham til klubben til juni 2029. Kontrakten har en opsjon på ytterligere ett år slik vi er vant til at United inkluderer i avtalene med nye spillere. 

Flere melder at Zirkzee er på plass i Manchester fredag og gjennomfører den medisinske undersøkelsen. Ifølge Manchester Evening News kan overgangen bli annonsert i løpet av fredagen, og Sky Sports-journalist Florian Plettenberg skriver at Zirkzee håper å få draktnummer 9 i United.

Det nummeret er ledig etter at Anthony Martial forlot klubben da kontrakten hans utløp i slutten av juni. 

Zirkzee blir det første spillerkjøpet United gjør med den nye sportslige ledelsen på Old Trafford.  

Langvarig saga

Det var i juni koblingen mellom United og Zirkzee oppsto. Den høyreiste spissen blomstret for et Bologna-lag som spilte offensiv og underholdende fotball og som under Thiago Mottas ledelse, for første gang i klubbens historie, kvalifiserte seg til Champions League. 

Zirkzee bidro med 11 scoringer og 5 målgivende pasninger på 34 seriekamper.

Mange fikk nok vann i munnen da Motta sammenlignet den nederlandske spissen med Ronaldinho. Selv har Zirkzee Zlatan Ibrahimovic og Gabriel Batistuta som sine to store forbilder. 

Her kan du lese united.no-redaktør Dag Langerød sine betraktninger om den blivende United-spilleren. Saken fortsetter under artikkelpluggen.

Var ønsket av forbildet

Nettopp Zlatan og hans Milan så ut til å være favoritten til å kapre Zirkzees signatur. De var klare for å utløse utkjøpsklausulen og Zirkzee skal selv ha vært interessert, men Zirkzees agent, Kia Joorabchian, sine krav til agenthonorar stakk kjepper i hjulene. 

Da så United sitt snitt.

Erik ten Hag skal selv ha snakket med sin landsmann Zirkzee flere ganger på telefonen og overbevist den 193 centimeter høye spissen om å komme til Drømmenes Teater. For United ble det tidlig klart at agenthonoraret til Zirkzees agent ikke kom til å bli noe problem, og nå skal det altså være en done deal. 

Forrige uke meldte lokalavisen i Bologna at Zirkzee hadde bestemt seg for United, og nå ser rapportene fra Italia ut til å stemme på en prikk.

MER ZIRKZEE: Ekspert mener han tilbyr noe helt annet enn Rasmus Højlund (+)

Det har vært litt av noen uker for Zirkzee. 

Etter den glimrende sesongen med Bologna og interessen fra to europeiske fotballstorheter, ble han hentet inn i Nederlands EM-tropp etter Oranjes mange skadeforfall. Faktum at han ble en del av EM-troppen bidro til at overgangen ikke ble ferdigstilt tidligere ettersom Zirkzee ikke ville ha for mange distraksjoner. 

I kvartfinalen mot Tyrkia fikk han landslagsdebuten, og selv om Nederland ble slått ut av EM i onsdagens semifinale er en spikret United-overgang et ganske så godt plaster på såret. 

Og i United får han litt av en læremester... 

Powered by Labrador CMS