FABRIZIO ROMANO:

«Here we go» på ettertraktet stortalent

Nok et stortalent er på vei. Sékou Koné skal ha valgt Manchester United. 

Publisert Sist oppdatert

Det melder Fabrizio Romano på sin X-konto torsdag ettermiddag. 

Du er kanskje ikke så kjent med navnet Sékou Koné? Det er i så fall ikke så rart. 

Han er 18 år gammel, født i 2006, 176 centimeter høy og spiller defensiv midtbane. Koné har tilbragt hele sin korte karriere i Guidars FC. De er fra Mali, hjemlandet til Koné. 

Men nå flytter han snart til Manchester.

For ifølge Romano har United gått seirende ut av kampen om den defensive midtbanespillerens signatur. En rekke klubber skal ha ønsket seg Koné, og klubber som Crystal Palace og RB Salzburg skal ha vært interessert i 18-åringen. 

Han havnet på flere storklubbers radar etter å ha imponert stort for Malis U17-landslag under U17-VM i fjor. Der skal han ha storspilt for et Mali-lag som tok seg helt til semifinalen der de ble slått ut av Frankrike. 

Romano melder fredag formiddag at United betaler én million pund for Koné, men det er også flere prestasjonsbaserte klausuler inkludert i avtalen. Ifølge Romano gjennomfører Koné den medisinske undersøkelsen neste uke. 

Sékou Koné i aksjon for Mali mot Argentina i U17-VM.

Nå skal han altså til Manchester United, og ifølge Romano er han del av Uniteds langsiktige planer sammen med Chido-Obi Martin, stortalentet United henter fra Arsenal. 

The Athletics United-korrespondent Laurie Whitwell kobler seg også på og bekrefter Romanos opplysninger. Han skriver at United ser på Koné som en som forhåpentligvis kan spille i den defensive midtbanerollen på sikt. 

Guidars FC har for øvrig blitt kjent som en talentfabrikk i fotballens verden. RB Salzburg har hentet seks spillere derfra som har blitt en del av RB-systemet. 

Med andre ord: Ingen skal nok regne med at Koné blir en del av Uniteds førstelag med det aller første, men dette er nok et eksempel på det Sir Jim Ratcliffe tidligere har snakket om: Å finne den nye Kylian Mbappé fremfor å hente Kylian Mbappé. 

Det samme skriver Whitwell, som opplyser at Uniteds plan er at Koné blir en del av U21-laget mens han tilpasser seg livet i England. 

- United er bevisste på den enorme kulturelle endringen som venter Koné, skriver Whitwell. 

X-kontoen Football Talent Scout har tidligere profilert Koné og sammenlignet ham med Michael Essien i stilen. Essien spilte i sin tid for klubber som Chelsea og Real Madrid. 

Fotballanalytikeren Statman Dave, som regelmessig gjester programmer på BBC og Sky Sports, har tidligere beskrevet Koné som «et vidunderbarn».

Powered by Labrador CMS