Moor Lane/Peninsula Stadium, Salford. 9. september 2023. General view.

THE ATHLETIC:

Her kommer Uniteds U21-lag til å spille flere kamper denne sesongen

Publisert Sist oppdatert

Laurie Whitwell skriver i The Athletic at Manchester United kommer til å spille «en håndfull kamper» på Salford Citys Moor Lane denne sesongen.

Dette for å redusere belastningen på Leigh Sports Village. 

Både Uniteds kvinnelag og U21-laget benytter seg av Leigh Sports Village som hjemmebane, i tillegg til at U19-laget vanligvis spiller der i UEFA Youth League. Det er også hjemmebanen til flere rugbylag i Leigh, inkludert det profesjonelle laget Leigh Leopards.

Derfor har United inngått en avtale med Salford City, en klubb United naturligvis har en viss forbindelse til siden Class of '92-gjengen er inne på eiersiden der, og Ryan Giggs (Salford Citys Director of Football) skal ha vært involvert i forhandlingene med Collette Roche og United om å bringe Uniteds U21-lag til Moor Lane.

Flyfoto av Salford Citys Moor Lane/Peninsula Stadium med Manchester i bakgrunnen, 14. mars 2024. general view.
Moor Lane fra lufta – og en kan se både The Cliff og Manchester sentrum i bakgrunnen (klikk på bildet for å gjøre det større).

I retur får Salford Citys førstelag trene på Littleton Road, treningsfasiliteter i nærheten av The Cliff som United brukte mer tidligere, men som nå kun blir brukt av akademiet på kveldstid og i helgene.

Den første kampen Uniteds U21-lag skal spille der er allerede bekreftet av klubben. Det er nemlig kampen mot Hertha Berlin i Premier League International Cup tirsdag 1. oktober

For fansens del kan kamper i Salford være positivt siden det går raskere å komme seg dit enn til Leigh Sports Village. 97-bussen, 98-bussen, 99-bussen X41-bussen og X43-bussen stopper alle ved Bury New Rd/Moor Ln, som er en busstopp bare noen minutter fra stadion, og det er også mulig å rett og slett gå fra sentrum om en har rundt en time til overs.

Powered by Labrador CMS