SOUTHAMPTON-MANAGEREN FULLROSER UNITED-AKTUELLE WILCOX:

– Han har vært strålende for oss

Publisert Sist oppdatert

Torsdag meldte The Athletic at Manchester United jobber med å ansette Jason Wilcox til en nøkkelrolle i klubben.

Wilcox har nå rollen som fotballdirektør i Southampton, og har en lang fortid som akademidirektør i Manchester City.

I forkant av Southamptons kamp mot West Bromwich fredag kveld fikk deres manager Russell Martin spørsmål om ryktene, og han har i alle fall ingen problemer med å forstå at Wilcox kobles til en jobb i United.

– Jeg har mye tid og respekt for Jason, og et godt forhold til ham. Det er ingen overraskelse for meg at noen har sett jobben han har lagt ned over en så kort periode her og en lang periode i City, og er interessert i å jobbe med ham. Jeg vil tro at han vil snakke med oss hvis det ligger noe i det.

– Han er så ærlig, så åpen, og han er en stor pådriver for kulturen her. Han har gjort det mulig for oss å gjøre jobben som vi ønsker å gjøre. Han har støttet meg og staben utrolig bra, så jeg kan ikke gjøre noe annet enn å hylle den innvirkningen han har hatt på oss, og hva han har tillatt oss å gjøre.

FORSTÅR UNITED-KOBLINGEN: Russel Martin har forståelse for at Jason Wilcox skal være ønsket av United, men Southampton-manageren ønsker ikke å miste klubbens fotballdirektør.

Wilcox ble ansatt i Southampton januar 2023, før han begynte å jobbe for fullt i klubben den påfølgende sommeren.

Samme sommer fikk Russell Martin jobben som manager i klubben, etter tidligere å ha ledet MK Dons og Swansea uten nevneverdig stor suksess.

– Han ga meg muligheten, og det krever en modig mann til å gjøre det, å ansette en ung trener (nå 38 år) som ikke har vunnet noe før. Men han så forbi det. Han respekterer jobben vi gjør. Vi snakker mye, han er veldig åpen, jeg har likt å jobbe med ham og jeg håper vi skal jobbe med ham lenge. 

– Jeg kan ikke snakke på vegne av Jason, men jeg håper dette er en av de tingene som kommer ut og så går over veldig fort.

– Det er store endringer som skjer i United nå og med tanke hans forhold til noen der fra før og jobben han gjør her, så tenker jeg det er en god ting at folk blir koblet med en slik rolle. Jeg tror han føler at det er en jobb her som han ønsker å gå videre med, det gjør vi, men jeg kan ikke snakke på vegne av ham. Han har vært strålende for oss.

Powered by Labrador CMS