– Han gjorde for mye

Publisert Sist oppdatert

Sir Jim Ratcliffe har i et større intervju med The Times, som i utgangspunktet handler om laksefiske og Island, også pratet om Manchester United og tingenes tilstand etter oppkjøpet som ble bekreftet rundt juletider i fjor.

Blant de største endringene i klubben siden den gang har kommet på ledelsesnivå, og det har vært helt nødvendig etter elleve år uten sportslig suksess, forteller Ratcliffe.

– Vi har fått noen nye fjes og veldig bra folk inn.

– Man kan ikke stikke hodet i sanden, man må akseptere sannheten. Det trengtes en ny start, så det er det vi har gjort, sier Ratcliffe.

Om Ten Hag: – Gjorde for mye

Der vi derimot ikke har fått se noen endring er i managerstolen, til tross for mange ulike rapporter rundt Erik ten Hag ved slutten av forrige sesong.

– Erik er en en bra fyr og han gjorde sitt beste, men han gjorde for mye.

– Han prøvde å ordne opp i troppen og fikse lekkasjer i taket på samme tid, sier Ratcliffe.

Erik ten Hag har i sin managerrolle hatt for mye ansvar, mener Sir Jim Ratcliffe.

Det faktum at ingen managere har fått det til etter Sir Alex Ferguson tyder på at problemene har ligget på et mer overordnet nivå, mener Ratcliffe.

– Det som skjedde er at Sir Alex Ferguson og David Gill forlot klubben samtidig for elleve år siden. 

– Frem til da hadde de to ledet det sportslige i klubben og Glazer-familien hadde ledet den kommersielle delen veldig bra. Og så ble det plutselig et vakuum. 

Nå er altså målet å få Manchester United tilbake i toppen av engelsk og europeisk fotball.

– De ti eller elleve siste årene burde United vært en utfordrer for Premier League og Champions League hvert år og det har de ikke i det hele tatt. De burde være minst topp åtte i Europa.

– Hvis vi ikke klarer det har vi ikke lyktes.

Powered by Labrador CMS