Ten Hag og Zirkzee da han skriver under kontrakten.

BEKREFTET: 

Han er sommerens første kjøp

Publisert Sist oppdatert

23 år gamle Joshua Zirkzee ble ikke overraskende sommerens første United-kjøp.

Det bekreftet klubben søndag 17.00 skandinavisk tid.

Zirkzee har skrevet under på en kontrakt på 5+1 år, altså frem til 2029, men med mulighet for forlengelse i enda ett år.

Vi skriver «ikke overraskende» siden spillerens agentselskap og flere medier har fastslått at dette kom til å skje. Det handlet kun om tid før offentliggjøringen skjedde, og den kom altså søndag ettermiddag.

Den høyreiste spissen, som rager 193 centimeter over bakken, hadde en meget god 2023/24-sesong for et Bologna som imponerte voldsomt i Serie A og sikret Champions League-spill for første gang i klubbens historie. Zirkzee bidro med 11 scoringer og 5 målgivende pasninger på 34 seriekamper.

Han har også bakgrunn fra Bayern München og Anderlecht, og var en del av Nederlands EM-tropp.

Joshua Zirkzee i United-drakt.

LES OGSÅ: Zirkzee-speiderrapport fra ansvarlig redaktør Dag Langerød

I United er det først og fremst ventet at han gir konkurranse til Rasmus Højlund, men han vurderes også som et alternativ på kant.

Manchester United betaler ifølge rapportene 42,5 millioner euro for Zirkzee, litt mer enn det utkjøpsklausulen på 40 millioner euro lød på, men det sørget samtidig for at de fikk en mer gunstig avbetalingsplan overfor italienerne. Nå kan den summen betales over tre år. Hadde utkjøpsklausulen blitt utløst ville United måttet betalt alt med en gang.

– Etter å ha hatt samtaler både med manageren og lederne i klubben så forstod jeg hvor spennende fremtiden er her, og jeg kan nesten ikke vente med å bidra til å oppnå suksess for Manchester United, sier Zirkzee selv.

Joshua Zirkzee som skriver under på kontrakten.

– Jeg er en spiller som alltid har vært opptatt av nettopp det å vinne, og jeg er klar for denne nye utfordringen, å ta et nytt steg og å vinne flere trofeer.

– Det er privilegium å komme til en så ikonisk klubb. Jeg må ta en kort pause nå etter fotball-EM, men når jeg returnerer så håper jeg å kunne bidra med en gang, sier han.

Sportsdirektør Dan Ashworth sier dette:

– Å få på plass en ny spiss for å styrke en allerede sterk gruppe med angrepsspillere var en nøkkel for denne sommeren. Vi er veldig glade for at vi klarte å signere en spiller av Joshuas kaliber, og også så tidlig i vinduet.

– Han er et outstanding talent som er klar til å bidra for United. Kvalitetene hans og ønsket hans om å utvikle seg til en verdensklassespiller betyr at han vil være en fantastisk tilgang til troppen vi nå bygger for kommende sesong og de videre årene.

– Han har allerede opplevd en god del i karrieren sin, og vi ønsker å gi Joshua den perfekte plattformen for å kunne nå det neste nivået, med støtte og guid fra Erik ten Hag og trenerteamet. Vi ser frem til å se Joshua utfolde seg på Old Trafford de neste årene.

Zirkzee var med i EM frem til semifinalen, der Nederland tapte mot England. Det betyr at med normale tre ukers ferie så vil han være aktuell for spill fra august av.

Powered by Labrador CMS