Guardiola med klar tale om Ten Hag: – La han gjøre jobben!

Publisert

På den andre delen av pressekonferansen med Pep Guardiola i forkant av Manchester-derbyet fikk City-manageren spørsmål om Uniteds utvikling under Erik ten Hag, og om han er overrasket over at progresjonen fra forrige sesong ikke har vært like god i årets sesonginnledning.

Før journalisten som stilte spørsmålet i det hele tatt var ferdig, kom Guardiola med klar beskjed til dem som setter spørsmålstegn ved Ten Hags rolle som United-manager.

– Ni kamper, sier han gjentatte ganger med ni fingre i været, og sikter til antall ligakamper denne sesongen.

Deretter maner han folk til å være tålmodige.

– United er kapable til å vinne fem eller seks kamper på rad, og hvis de gjør det så vil de være i toppen. La manageren gjøre jobben, som jeg fikk gjøre i min første sesong da vi ikke vant.

– Vi hadde ti eller elleve spillere over 30, så vi måtte få inn energi og kvalitet og investerte, som alle lag gjør. De støttet meg og dette er det samme. Gi tid til managerne og de vil gjøre det.

Dersom United returnerer til toppen av tabellen, har imidlertid Guardiola ikke troen på at vi vil få samme tider som under Sir Alex Ferguson.

– Da var det to eller tre lag, og nå er det flere, med flere utrolige managere. Men hvis de tar gode avgjørelser med hierarkiet, sportsdirektøren, managere og spillere med de samme ideene - «come on».

– Manchester United er fortsatt på høydepunktene hele dagen. Med det ryktet og prestisjen de har, så trenger de bare å ta da de rette avgjørelsene, og så vil de være der.

Powered by Labrador CMS