PFA AWARDS:

Grace Clinton stemt frem som årets unge spiller - Mainoo og Garnacho slått av Chelsea-stjerne

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld var stjernene på plass i operahuset i Manchester for prisutdelingen PFA Player Awards.

Der kåres de beste mannlige og kvinnelige fotballspillerne i engelsk fotball og det er en pris som betyr mye for spillerne da det er spillerne som stemmer frem vinnerne. 

Hovedprisen, «PFA Player of the Year», har blitt delt ut siden 1974 og ingen har vunnet den flere ganger enn Manchester United-spillere. Hele 11 ganger har en United-spiller vunnet prisen, men det har ikke skjedd siden Wayne Rooney fikk prisen i 2010. De siste årene er det spillere fra Liverpool og Manchester City som har dominert kåringene. 

United hadde ingen spillere nominerte denne gangen. 

Tapte mot Chelsea-stjerne

United hadde imidlertid to stjerner nominert til å bli årets unge spiller. Både Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo var blant de seks nominerte, men det var Chelseas Cole Palmer som stakk av med prisen. 

Michael Olise, Joao Pedro og Bukayo Saka var også nominert. 

United troner også øverst på listen over klubber med flest årets unge spiller-vinnere med 8, men ikke siden Cristiano Ronaldo vant den i 2007 har prisen gått til en United-spiller. 

Cole Palmer med årets unge spiller-trofeet.

Clinton årets unge spiller 

De siste årene har en rekke nye priser blitt introdusert, blant annet årets unge kvinnelige spiller, og den prisen gikk til en United-spiller. 

Grace Clinton stakk av med prisen, men hun fikk det for innsatsen i Tottenham der hun tilbragte 2023/24-sesongen på lån. 

Maya Le Tissier var også nominert til prisen, men måtte se seg slått av Clinton. 

Hun er ventet å være en del av United-laget den kommende sesongen. United sesongåpner mot West Ham 21. september.  

- Jeg vil bringe henne tilbake til klubben og ønsker at hun skal være en del av det vi driver med, for jeg tror hun kan ha mye å si for hvordan vi spiller, har Marc Skinner tidligere uttalt

Clinton ble også stemt frem som en del av årets lag i Womens Super League, stemt frem av spillerne. Vi gratulerer Clinton med både pris og plass på sesongens lag! 

Elisabeth Terland og Grace Clinton avbildet i forbindelse med sesongoppkjøringen tidligere i sommer.

United-fattige priser

Det var bare Clinton, Mainoo og Garnacho som var nominerte til priser under PFA Player Awards. I årets kvinnelige spiller-kategorien er det tre spillere fra Chelsea og tre fra Manchester City som utgjør de nominerte. 

På herresiden er Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland, Phil Foden, Rodri, Ollie Watkins og nevnte Palmer de nominerte. 

Det var Foden som ble kåret til årets spiller av sine kolleger. Manchester Citys Bunny Shaw vant prisen på kvinnesiden.

Det var for øvrig, og kanskje ikke så overraskende, ingen United-spillere som kom med på sesongens lag i Premier League. 

Powered by Labrador CMS