Scott McTominay og Erik ten Hag med FA-cuppokalen etter triumfen mot Manchester City i mai 2023.

– Gode spillere tiltrekker seg interesse - han er en viktig del av troppen vår

United vant 2-0 mot Rangers på Murrayfield i Edinburgh, det på tross av at flere av de spillerne som spilte mest forrige sesong enda ikke er klare til å bidra etter en forlenget sommerferie på grunn av sommerens fotball-EM.

Publisert Sist oppdatert

En av de som er tilbake i trening, men som ikke var med til Skottland var Scott McTominay. Skotten spilte en avgjørende rolle i flere av Uniteds kamper forrige sesong, men har denne sommeren blitt linket bort fra klubben han har vært en del av siden barndommen. 

Nå tar manager Erik ten Hag bladet fra munnen, i et intervju publisert i Independent, og sier at han ser på den allsidige midtbanespilleren, som har ett år igjen av kontrakten, som et viktig medlem av troppen inn mot den kommende sesongen.

– Vi har veldig gode spillere, og for slike spillere vil det alltid være interesse fra andre klubber. Når du scorer 10 mål i en sesong fra midtbaneposisjon og også spiller veldig bra for Skottland så vil det være interesse.

– Men vi ønsker å beholde ham fordi han er en veldig viktig spiller i troppen vår. Det han kan bidra med så vi forrige sesong, iallfall så fort vi hadde sekserne våre tilgjengelige og han kunne spille i en mer fremskutt rolle. 

En moden prestasjon

Med Leny Yoro som den første av de til nå to signeringene med spilletid for United, i det som var et godt førsteinntrykk fra et supporterperspektiv, deler Ten Hag sitt syn på prestasjonen og også arbeidet som har blitt gjennomført i forkant av overgangen.

– Til at det var debut, og det med bare én treningsøkt sammen med laget, var det en veldig moden prestasjon. Det var også slik vi så ham når vi speidet på ham. Det er veldig fint å ha ham på plass og han er veldig ung til å være midtstopper.

– Vi vil få se mye mer etter hvert som tiden går, men allerede kan du se at han har et stort potensial. Han er her og han vil få sjanser, men det er mange kamper i sesongen som kommer og han vil være i en gruppe på fire eller fem midtstoppere.

Fornøyd med vinduet så langt

To signeringer relativt tidlig i overgangsvinduet og fortsatt blir flere spillere ryktet inn til klubben, selv om det også er flere som bør forlate klubben før det hentes inn for mange flere for å opprettholde en balanse i troppen.

Erik ten Hag er likevel godt fornøyd med det klubben har klart å gjøre av forretninger til nå denne sommeren.

– Vi ønsker å ha en sterk tropp, en så sterk tropp som mulig og akkurat nå mener jeg ledergruppen har vært i forkant.

– Det er slik klubber som United burde operere og jeg er veldig glad for at vi har fått handlet. Vi har fått inn Yoro og vi har fått inn Zirkzee. Det er to høyt ansette spillere med stort potensiale for fremtiden, men når jeg sier fremtiden så starter fremtiden i dag.

Fremtiden starter i dag, sier Ten Hag når han snakker om sine to signeringer hittil denne sommeren.
Powered by Labrador CMS