Fullroses: – Han har vært fantastisk

Publisert

Det er snart tre uker siden Ruud van Nistelrooy, sammen med René Hake, kom inn og ble en del av Erik ten Hags trenerteam i Manchester United.

Og den tidligere storscoreren har allerede rukket å imponere to av lagets mest erfarne spillere - Jonny Evans og Tom Heaton.

– Det har vært så godt å se ham, må jeg si, og han har vært fantastisk, sier Heaton, gjengitt av Daily Mail.

– Du ville vært tilgitt for å si: «Han er en United-legende som kommer inn, er han bare et ansikt for det?». Men nivået hans når det kommer til detaljer har vært enestående - og det samme med Rene Hake, fortsetter han.

Tom Heaton er godt fornøyd med sommerens tilskudd til trenerteamet.

Van Nistelrooy gjorde sitt umiddelbare inntrykk da han ble hentet som spiller til United i 2001 og scoret 36 mål i debutsesongen.

Den nå 48 år gamle nederlenderen skal også gjort en svært positiv figur i sine første uker som førstelagstrener. Sky Sports omtaler oppstarten som en umiddelbar suksess, og at flere i troppen blant annet har pekt på hans aura og nye perspektiver på ting.

Med sin fortid som tidligere storscorer har Van Nistelrooy nok av erfaringer å dele med Uniteds angrepsspillere, men selv skal han ikke ønske å kun bli sett på som en angrepstrener, skriver Daily Mail.

Evans påpeker selv at Van Nistelrooys kunnskaper også kommer godt med for forsvarsspillerne.

– Han er nok selv ganske besatt av defensiv struktur. Som spiss er jeg ganske sikker på at det alltid var ganske interessant hvor han kunne score målene sine, sier Evans.

– Etter at han forlot United, hadde han en periode hvor han dro til Spania (Malaga) og han har snakket om da han var der under Manuel Pellegrini og ekte «diehard» defensive trenere. Jeg tror han lærte mye og virkelig så verdien av det.

Det er ikke bare de offensive spillerne som drar nytte av Ruud van Nistelrooys kunnskaper.

I likhet med Heaton forteller også Evans at han er storfornøyd med Van Nistelrooy-ansettelsen.

– Å ha Ruud tilbake har vært strålende, og spesielt for meg. Jeg vokste opp på en måte med å idolisere Ruud og måten han spilte på. Jeg fikk litt muligheten til å se ham spille da jeg var på ungdomslaget, da han var på vei mot slutten av United-karrieren og jeg trente kanskje en gang eller to med ham da han var på vei tilbake fra skade. 

– Det er godt å ha noen i laget av det kaliberet og med den respekten, sier Evans.

Powered by Labrador CMS