NOTISER:

Fred med hat trick (!) for Fenerbahce

Søndag 25. august

Det er en stund siden Fred forlot Manchester United nå, men dette er såpass oppsiktsvekkende at det fortjente en plass i notisspalten vår:

Søndag kveld scoret den tidligere United-spilleren hat trick (!) for Fenerbahce. Det er karrierens første for 31-åringen. Før søndagens kamp sto han med tre scoringer for Fenerbahce. Nå står han med seks mål for den tyrkiske klubben.

Brasilianeren scoret Fenerbahces første, tredje og fjerde mål da José Mourinho & co. slo Caykur Rizespor 5-0.

Skadeskutt Liverpool avlyste treningskamp mot United

Manchester United-kvinnene skulle egentlig møtt Liverpool i en treningskamp som en del av oppkjøringen til den kommende sesongen søndag 25. august, men den kampen har blitt avlyst.

Årsaken er at Liverpool har så mange spillere ute med skade at de sliter med å stille lag.

- Jeg ønsker å takke alle de ansatte og spillerne i Manchester United for deres forståelse, og naturligvis beklage, sier Liverpool-trener Matt Beard til Uniteds nettside

Kampen skulle opprinnelig spilles bak lukkede dører, som resten av Uniteds treningskamper. I løpet av de kommende ukene skal United fortsette sesongforberedelsene med kamper mot Newcastle, Leicester City og Tottenham før sesongen sparkes i gang mot West Ham på Old Trafford 21. september.

Lørdag 24. august

Hugill målløs i Wigan-seier

Manchester United-utleide Joe Hugill spilte 77 minutter for Wigan da de slo Crawley Town 1-0 i League One lørdag ettermiddag.

Spissen spilte fra start og var på banen i 77 minutter. Da ble han erstattet av Chris Sze. Hugill var ikke involvert i kampens eneste scoring da et innlegg gikk via Crawley-forsvarer Joy Mukena og i mål. Dette var Wigans første seier denne sesongen. Etter tre kamper står de med like mange poeng.

Fredag 23. august

Brighton-talent friskmeldt til United-kampen

Brighton-sjef Fabian Hurzeler bekreftet på sin pressekonferanse torsdag at Yankuba Minteh er friskmeldt og klar til dyst til lørdagens kamp mot Manchester United.

Minteh ble hentet fra Newcastle tidligere i sommer og har storspilt i sesongoppkjøringen. I serieåpningen mot Everton måtte han forlate banen før pause etter en smell i hodet. Frykten var at Minteh hadde pådratt seg en hjernerystelse, men 20-åringen er tilgjengelig for Brighton til kampen mot United.

Trioen Tariq Lamptey, Evan Ferguson og Pervis Estupiñan er tilbake i trening for «The Seagulls», men om noen er involvert mot United gjenstår å se.

Torsdag 22. august

Marerittstart for De Gea

Torsdag fikk tidligere United-keeper David de Gea sin Fiorentina-debut. Det var spanjolens første kamp siden FA-cupfinalen for 446 dager siden. Og det ble et tungt comeback for United-legenden.

For etter bare tolv minutter lå Fiorentina under med to mål i Conference League-kampen mot Puskas Akademia fra Ungarn. Ungarernes første scoring kom fra straffemerket og De Gea kastet seg riktig vei, uten å klare å ta den. 2-0-målet kom bare tre minutter senere.

Det så ut til å få en lykkelig slutt for De Gea og «La Viola» da Serie A-klubben snudde kampen til 3-2, men i det 89. minutt slapp Fiorentina inn sitt tredje for kvelden etter et hjørnespark.

Oppgjøret i Firenze endte 3-3 og returoppgjøret spilles torsdag 29. august.

Onsdag 21. august

Endring i kamptidspunkt mot Chelsea

Søndag 6. oktober skal Manchester United-kvinnene møte Chelsea på bortebane, og oppgjøret har nå blitt flyttet fra 15.00 til 13.00.

Dette fordi kampen skal sendes på TV.

Hele terminlista ligger tilgjengelig her.

Mather og Ennis forlenget med United

Unggutta Sam Mather og Ethan Ennis har skrevet nye langtidskontrakter med Manchester United, bekrefter klubben.

Begge har slitt med skader, men begge har også i perioder vært produktive, og Ennis scoret reduseringsmålet i snuoperasjonen mot Barnsley i EFL Trophy på tirsdagskvelden.

Begge var også en del av Uniteds sesongoppkjøring. Mather spilte i tre av treningskampene, mens Ennis var på banen i begge kampene før avreise til USA.

Rooney tilbake på Old Trafford - skal spille i legendekamp

Manchester United bekrefter at Wayne Rooney er tilbake på Old Trafford-gresset som en del av United-legendene som møter Celtics legendelag 7. september.

Uniteds mestscorende spiller gjennom tidene kommer til å spille sin første legendekamp for United. United-laget ledes av Bryan Robson og Andy Cole.

En hel haug av spillere har blitt bekreftet til kampen, og Rooney skal entre Old Trafford-matta sammen med navn som Antonio Valencia, Michael Carrick, Dimitar Berbatov, Darren Fletcher og Nicky Butt.

Anders Lindegaard, Wes Brown, Ronny Johnsen, Denis Irwin, Mikaël Silvestre , Jesper Blomqvist, Karel Poborsky, Phil Bardsley, Danny Webber og Danny Simpson kommer også til å ikle seg United-drakten 7. september.

Tirsdag 20. august

Pawson dømmer Brighton-kampen

Premier League har bekreftet dommeroppsettet til andre serierunde, og der kan en se at det er Craig Pawson som dømmer kampen mellom Brighton og Manchester United.

Pawson dømte Newcastle-Southampton i første serierunde, hvor han blant annet delte ut et rødt kort til Fabian Schär.

Det ble seier i begge United-kampene Pawson dømte forrige sesong – inkludert i bortekampen mot nettopp Brighton.

Pawson får med seg Marc Perry og Nick Hopton på linjene, mens Bobby Madley er fjerdedommer. Videodommer er Chris Kavanagh, med Sian Massey-Ellis som assistent.