Forutsetningene er enkle: Slik tar United seg videre i Champions League

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld får vi vite om det blir mesterligafotball også til våren for Erik ten Hag og Manchester United.

Én seier på de fem første kampene har satt de røde djevlene i en særdeles vanskelig situasjon med tanke på avansement. Tre poeng er det eneste som er godt nok hjemme mot Bayern München om United skal ta seg til åttedelsfinale.

Uniteds Champions League-skjebne ligger imidlertid ikke bare i deres egne hender. I kampen mellom FC København og Galatasaray i Parken er det nemlig også bare ett utfall som vil holde. Og det er at det ender uavgjort.

Med andre ord vil alt annet enn en kombinasjon av tre United-poeng og uavgjort mellom FCK og Galatasaray bety at det ikke blir avansement fra gruppespillet for Erik ten Hags mannskap.

Skulle det ende uavgjort mot Bayern, vil det bli 3.-plass og Europa League-spill til våren dersom Galatasaray slår FCK. Med dansk seier vil det bli jumboplass for United og ingen europacup-spill over nyttår.

Enklere forklart:

Seier mot Bayern München: United avanserer til åttedelsfinale i mesterligaen dersom det blir poengdeling mellom FCK og Galatasaray. Dersom det ikke blir det ender United som nummer 3 og skal spille Europa League til våren.

Uavgjort mot Bayern München: United ender som nummer 3 dersom Galatasaray slår FC København, og dermed Europa League. Med uavgjort eller FCK-seier i Parken blir United nummer 4.*

United taper mot Bayern München: Tabelljumbo uavhengig av resultatet mellom FCK og Galatasaray.

Status i gruppe A før den siste puljerunden:

1. Bayern München, 13 poeng (+5) (allerede videre som gruppevinner)

2. FC København, 5 poeng (-1) 

3. Galatasaray, 5 poeng (-2)

4. Manchester United, 4 poeng (-2)

* United vil havne foran FCK på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet, mens de vil havne bak Galatasaray.

Powered by Labrador CMS