Er i Marseille - overgangen kan bekreftes torsdag

Publisert Sist oppdatert

Mason Greenwoods karriere ser nå ut til å fortsette i Frankrike.

Onsdag kveld landet Greenwood i Marseille. Torsdag gjennomfører han den medisinske undersøkelsen før kontrakten signeres. Dermed kan Greenwood offisielt bli Marseille-spiller i løpet av torsdagen. 

En video delt av Fabrizio Romano onsdag kveld viste engelskmannen på vei ut av flyplassen. Der ble han møtt av en rekke fans som roper navnet hans. 

Tidligere onsdag kom Romano med sin velkjente «Here We Go!» og skrev at alt det formelle var på plass mellom klubbene og mellom klubb og spiller. Senere melder han også at dokumentene er i orden.

Marseille har booket et privatfly for Greenwood i retning Marseille for å gjennomføre medisinsk test og signere kontrakten.

Greenwood kommer til å skrive under på en femårsavtale, og United får bortimot 30 milloner euro nå, litt mer hvis han presterer og en stor del av et eventuelt fremtidig videresalg. United skal ha en avtale som gir dem halvparten av alt eventuelt overskudd i et fremtidig salg.

Det har hele tiden vært forventet at Greenwood kom til å forsvinne i sommer, men at det faktisk er i ferd med å skje betyr mye for Uniteds andre muligheter i vinduet, da både overgangssummen og det å selge en egenutviklet spiller for en slik sum slår veldig godt ut på regnskapene United måles etter.

Det har vært mye uro etter at United og Marseille ble meldt å være enige for en del dager siden. Ordføreren i den franske byen gikk hardt ut mot klubben, og fans har også skrevet et såkalt åpent brev hvor de sa fra at de ikke var for dette. 

All støyen utenfra har imidlertid ikke endret den franske klubbens posisjon. 

Trener Roberto de Zerbi skal selv ha vært svært klar på at han ønsker seg spissen som scoret ti mål og leverte seks målgivende på totalt 36 kamper i comebacksesongen på utlån for Getafe i 2023/24.

Greenwood må fortsatt gjennom en legesjekk og slike ting før han eventuelt skriver under, men med så sterke rapporter fra så troverdig hold tyder alt på at han fortsetter karrieren i klubben som ble nummer åtte i Ligue 1 forrige sesong. 

Powered by Labrador CMS