Enighet om nytt finanssystem for det engelske ligasystemet

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble aksjonærene i Premier League enige om å utvikle og implementere et nytt finanssystem som skal dekke hele det engelske ligasystemet, det skriver Premier League i en pressemelding.

Forslaget kommer midt i den store debatten over gapet av formue innen fotball, og regjeringen vurderer å innføre en uavhengig regulator. Tre lag i Premier League er fra tidligere allerede siktet for brudd på økonomiske regler.

I en artikkel knyttet til nyheten skriver The Athletic at det tidligere har vært et møte rundt en slik ordning, men at denne er ganske ulik den som det har blitt forsøkt å komme til enighet om.

Journalist Matt Slater skriver at klubbene på ny ikke har klart å bli enige om en pakke som dekker hele ligaen, dette på tross av press fra den britiske regjeringen. 

Klubbene skal være av den oppfatning av at Premier League må få orden på sitt egne finansielle regler (FFP) før det skal implementeres i hele ligaen og enkelte av klubbene mener at avtalen er for dyr.

Enigheten som Premier League meldes som en referanse til ønsket om å skrote ligaens lønnsomhets- og bærekraftsbestemmelser, som har dominert overskrifter de siste månedene, og erstatte dem med et lignende system som det som ble brukt av europeisk fotballs styrende organ UEFA de siste to sesongene.

Hele pressemeldingen:

På et aksjonærmøte i Premier League i dag ble klubbene enige om å prioritere rask utvikling og implementering av et nytt finanssystem for hele ligasystemet.

Dette vil gi sikkerhet for klubbene i forhold til deres fremtidige økonomiske planer og vil sikre at Premier League er i stand til å beholde sin eksisterende verdensledende investering på alle nivåer av spillet.

Ved siden av dette bekreftet Premier League-klubbene også på nytt sin forpliktelse til å sikre en bærekraftig finansiert økonomisk avtale med EFL, med forbehold om at det nye økonomiske systemet formelt godkjennes av klubbene.

Ligaen og klubbene bekreftet også sin pågående og langvarige forpliktelse til det bredere spillet som inkluderer £1,6 milliarder fordelt på alle fotballnivåer gjennom den nåværende treårssyklusen.

Premier Leagues betydelige finansieringsbidrag dekker alle EFL-klubber og National League-klubber, samt fotball for kvinner og jenter, og grasrota i spillet.

Powered by Labrador CMS