DAVID ORNSTEIN OG FABRIZIO ROMANO: 

Dobbel «here we go»: Både De Ligt og Mazraoui på vei til United

Etter en lang sommer med spekulasjoner, ser det omsider ut som United får duoen de har jaktet. 

Publisert Sist oppdatert

David Ornstein fra The Athletic meldte lørdag ettermiddag at det er enighet mellom Manchester United og Bayern München om en overgang for Matthijs de Ligt. Overgangssummen skal være på 45+5 millioner euro, og De Ligt kommer til å signere en femårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år. 

Det gjenstår en medisinsk test, men alt tyder altså på at den straks 25 år gamle stopperen blir Manchester United-spiller.

Fabrizio Romano kom etter hvert også med sin tradisjonelle «here we go» på De Ligt til United. Det betyr som regel at overgangen mer eller mindre er i boks.

Totalsummen kan altså totalt bli på 50 millioner euro, som blir 42,8 millioner pund i søndagens kurs. Ifølge Romano vil betalingen av summen bli spredt over tre år.

United skal ifølge Ornstein også ha fått et bud på Noussair Mazraoui akseptert. Det budet skal være på 15+5 millioner euro. Summen kan altså på det meste komme opp i 20 millioner euro – eller 17,1 millioner pund i søndagens kurs.

Sistnevnte overgang er avhengig av at Wan-Bissaka forlater United, og det skal være enighet mellom United og West Ham om en overgangssum på 15 millioner pund for United-høyrebacken, ifølge The Athletic-journalisten.

Det skal være et håp om at Wan-Bissaka til West Ham innen kort tid. West Ham planlegger å gjennomføre den medisinske undersøkelsen søndag.

Fabrizio Romano kom lørdag med en trippel«Here we go»: Wan-Bissaka til West Ham og De Ligt + Mazraoui til United. 

Like før midnatt skrev Romano at United planlegger at mandag blir dagen for å få gjennomført de overgangene, med medisinske tester planlagt. Søndag gjentok han at mandagen blir dagen det hele gjennomføres.

Denne duoen bytter blir snart å se i Manchester, ifølge to av de mest troverdige journalistene.

Før Community Shield-kampen mot Manchester City ble Erik ten Hag spurt om Matthijs de Ligt-rapportene, men nederlenderen bet ikke på. 

- Jeg vet ikke, jeg kan ikke si noe om spillere som har kontrakt med andre klubber. Når vi har nyheter, kommer vi med dem, svarte Ten Hag. 

Uniteds andre stopperkjøp? 

11. juni tidligere i sommer publiserte vi den første saken om ryktene som koblet Matthijs de Ligt til Manchester United. Siden har det vært mange rykter og mye skriverier rundt den nederlandske midtstopperen. Alle parter, også supporterne, har måttet smøre seg med tålmodighet. 

De Ligt og Ten Hag sammen fra tiden i Ajax.
Erik ten Hag og Matthijs de Ligt kjenner hverandre godt fra tiden i Ajax. Her før en Champions League-kamp mot Bayern München i 2018.

Kort tid etter at de første ryktene oppsto ble det kjent at det var noe i det som ble skrevet; United og De Ligt ble nemlig enige om de personlige betingelsene. Samtidig konsentrerte De Ligt seg om EM med Nederland, og det virket egentlig som at det var det eneste som sto i veien for at overgangen til United kunne ferdigstilles. 

Så enkelt var det imidlertid ikke. United og Bayern brukte lang tid på å bli enige om både overgangssummen og struktur på betaling, men nå skal det altså være i orden. 

De Ligt ser ut til å bli sommerens tredje United-signering, den andre på stopperplass. Leny Yoro, som ble signert tidligere i sommer, er ute i tre måneder med en skade han plukket opp under sesongoppkjøringen i USA. 

Så lenge alt går etter planen vil Ten Hag ha De Ligt på plass til sesongens første Premier League-kamp mot Fulham 16. august. I så fall må De Ligt være registrert for Premier League-spill i løpet av den kommende torsdagen. 

Mye tyder også på at hans Bayern-lagkamerat, Mazraoui, slår følge. I så fall blir den allsidige marokkaneren, som kan spille både høyre- og venstreback, Uniteds fjerde kjøp denne sommeren. 

Powered by Labrador CMS