Uniteds lag mot Betis i USA, sommer 2024.

Én time med bra fotball ga seier

United sikret sommerens andre seier med 3-2 mot spanske Real Betis natt til torsdag norsk tid.

Marcus Rashford, Amad Diallo og Casemiro scoret målene, alle i 1. omgang, i en kamp United dominerte stort den første snaue timen.

Laguttaket

Harry Amass var eneste unggutt på laget fra start, da Victor Lindelöf, Christian Eriksen og også Jadon Sancho alle var inne fra start, siden skadene på Rasmus Højlund og Leny Yoro ble bekreftet like før avspark.

Det var sesongens første minutter for Lindelöf.

Harry Amass i aksjon mot Betis.
Harry Amass var eneste unggutt fra start.

Havnet bakpå

United startet best, med tre målsjanser på 11 minutter, men det var spanjolene som scoret først, etter et kvarter.

Unge Harry Amass sov litt på venstrebacken og keeper Tom Heaton, som fikk en sjelden sjanse mellom stengene, slo ballen rett til en Betis-spiller da han mistet oversikten etter å ha gitt en retur. Den returen utnyttet spanjolene til å score.

Tre mål på 13 minutter

Tre minutter etter var det imidlertid 1-1.

Amad Diallo, som hadde hatt en strålende start på kampen og nok en gang var Uniteds beste spiller, ble tatt i feltet og Marcus Rashford lurte keeper på det påfølgende straffesparket. Det var Rashfords første mål denne sommeren.

Rashford scorer på straffen mot Betis.
Sikker straffe fra Rashford.

Etter 24 minutter banket så Amad Diallo selv inn 2-1, etter at Harry Amass med stor vilje og litt flaks passerte to spillere langs venstrekanten og feide inn et innlegg som gikk tvers gjennom feltet og til Amad på bakre stolpe. Den høyre kantspilleren  var nådeløs med sin avslutning i motsatt hjørne, etter først å ha dempet ballen.

Stadionuret hadde kun kommet til 31. minutt da Casemiro så gjorde 3-1. En United-corner fra høyre ble stusset bak i feltet, og der endte Rashfords touch som en kort pasning inn til Casemiro som enkelt scoret fra tre meters hold.

Da dommeren blåste til pause hadde United.no 8-2 i gode sjanser til United. Det sier alt om dominansen.

De beste fikk én time

Denne gangen byttet ikke Ten Hag samtlige spillere ved pausen. Will Fish og Jonny Evans kom riktignok innpå for Maguire og Lindelöf, men resten av startelleveren fikk alle minst én time på banen.

United kunne også økt ledelsen, da 8-2 i sjanser ved pause raskt ble til 10-2. I tillegg ble Marcus Rashford snytt for et straffespark da han gikk på et flott raid inn i feltet, bare for å bli ganske så stygt stemplet på ankelen, uten at dommeren gjorde noe.

Rashford gikk rett i garderoben etter det, men forhåpentligvis uten at det var noe mer enn en smell i øyeblikket.

Antony-skade?

Etter én times spill, da United stod klare til å gjøre en haug med bytter, reduserte Betis til 3-2 etter et innlegg og en umarkert heading i hjørnet.

United kom til et par sjanser, blant annet ved Mason Mount og James Scanlon etter alle byttene, men mistet kontrollen den siste halve timen.

Spanjolene klarte imidlertid ikke å score mer på sine sjanser, og dermed ble det 3-2-seier for United mot et Betis som tapte 1-0 mot Liverpool i sin forrige kamp i USA.

Fire minutter før full tid gikk imidletid Antony i garderoben. Ansiktsuttrykket viste klar skuffelse, i det som kan være en ny mistenkt skade for United, samme dag som det altså ble bekreftet at Leny Yoro er ute i tre måneder og Rasmus Højlund tidligst er tilbake i september.