– En prestasjon langt under klubbens standard

Manager Erik ten Hag var ikke nådig i sin dom av sommerens første treningskamp.

Publisert Sist oppdatert

United gikk på et sent 1-0-tap mot Rosenborg på Lerkendal etter scoring på kampens siste spark.

Etter kampen var Erik ten Hag alt annet enn fornøyd med det 20 av de 21 United-spillerne som var i aksjon leverte på norsk jord.

- Jeg vil ikke høre at resultatet kommer i andre rekke. Standarden til Manchester United er å vinne, ikke å tape kamper. Denne prestasjonen var langt under vår standarder. 

– Dette er ikke en standard for toppfotballen. Vi vet at vi ikke er kampklare på det nåværende tidspunktet. De (Rosenborg) har et høyere fysisk nivå enn hva vi har siden de er midt i sin sesong, men vi er Manchester United og skal levere bedre enn dette.

Vitek ble spilt god

Hva gjelder selve kampen var ikke Ten Hag fornøyd med det tøffe fysiske spillet Rosenborg leverte i retning United-spillerne spesielt i den første omgangen.

Radek Vitek imponerte som Uniteds eneste spiller som spilte 90 minutter.

– Det var mange stygge taklinger i første omgang. De stoppet flere potensielle sjanser for oss. Heldigvis slapp alle unna skader og er klare for å trene i morgen.

Radek Vitek leverte en stor kamp mellom stengene og var den eneste som spilte hele kampen for United. Ten Hag var fornøyd med den unge keeperens prestasjon, selv om mange av sjansene kom av det han kalte svakt forsvarsspill.

– Vi kan si at Radek fikk muligheten til å vise seg skikkelig frem. Det handler mest om lagets prestasjon, som ikke var i nærheten av god nok.

Van Nistelrooys styrker

Det ble av MUTV påpekt at Ruud van Nistelrooy var aktiv langs sidelinjen og flere ganger var ute for å gi instruksjoner til Uniteds angrepsspillere med James Scanlon og Ethan Ennis nevnt som eksempler.

Ruud van Nistelrooy ankommer Lerkendal.
Ruud van Nistelrooy var aktiv langs sidelinjen i Uniteds kamp mot Rosenborg.

Erik ten Hag fortalte videre litt om hva den tidligere United-spydspissen tilfører i trenerteamet.

– Han er en veldig ambisiøs trener. Han har klare kvaliteter som trener og vil hjelpe laget både når det kommer til angrepsspill, men også hvordan vi skal jobbe med å presse motstanderen uten ball.

Powered by Labrador CMS