Aoife Mannion og Elisabeth Terland på trening 13. august 2024.

«En helt meningsløs hemmelighet»

KOMMENTAR: Et hjertesukk om kommunikasjonen rundt kvinnelaget – fordi den innimellom er dårlig med vilje.

Publisert

Onsdag spilte United-kvinnene en treningskamp mot Durham bak lukkede dører, og mens en vanligvis ikke forventer å få mye kampinfo fra kamper bak lukkede dører, så var det av flere grunner litt annerledes her. 

For det første er alle sesongoppkjøringskampene til United bak lukkede dører. Da burde det være mulig å få litt informasjon fra disse kampene i det minste. Dette er ikke som når herrelaget spiller en enkeltkamp bak lukkede dører for å gi noen spillere litt kamptrening, for da vil en ha forståelse for at det ikke blir publisert informasjon fra klubben.

For det andre er det ikke slik at selve kampen var hemmelig på noen måte. Den var annonsert på forhånd av United på en liste over sommerens treningskamper. Klubben la dessuten ut bilder fra kampen på både sosiale medier og i form av et bildegalleri på ManUtd.com. De la også ut videointervjuer med både Millie Turner, Phallon Tullis-Joyce og hovedtrener Marc Skinner.

De bare nevnte ikke resultatet noen steder. Eller hvem som spilte. Eller hvem som scoret målene.

Spesielt intervjuet med Marc Skinner etter kampen ble mest av alt komisk, siden det åpenbart var bestemt at en ikke skulle snakke om disse kjempehemmelige detaljene. Likevel varte intervjuet i nesten tre-og-et-halvt minutt. 

Skjermbilde: ManUtd.com
Skjermbilde fra ManUtd.com.

Ekstra komisk blir det når motstander Durham har skrevet hvordan det gikk: Manchester United vant 3-0.

Da blir det virkelig rart at United holder den informasjonen tilbake. Det blir en helt meningsløs hemmelighet.

Det spekuleres i hvem som har scoret målene for United, og det ryktes blant annet at nysignering Elisabeth Terland scoret to av målene, og alt tyder på at hun i alle fall har scoret ett (basert på bildene som er lagt ut). Dette høres ut som en gladsak – noe en vil at folk skal vite om. Det har vært mer enn nok av negativitet rundt kvinnelaget denne sommeren: nye nøkkelspillere har forlatt klubben, Sir Jim Ratcliffe har kommet med noen klønete kommentarer, og klubben ble også kritisert for måten en har løst Carrington-oppgraderingen på (siden kvinnelaget har blitt midlertidig «kastet ut» fra egne fasiliteter for at herrelaget skal kunne benytte seg av det). Klubben har også hentet inn fem spillere, men flere av spillerne som har dratt er såpass profilerte at det negative har fått vesentlig mer omtale hittil.

Rachel Williams, Mary Earps og Katie Zelem diskuterer noe på Leigh Sports Village etter kamp, 21. april 2024.
Mary Earps og kaptein Katie Zelem er blant spillerne som har forlatt United.

En skulle da tro at det å formidle en hyggelig start på sesongoppkjøring til supporterne ville vært en positiv ting å gjøre, spesielt når en nysignering da skal ha scoret et mål eller to, men i stedet velger de å irritere supporterne mest mulig ved å omtale kampen såpass mye som de har gjort – uten å gi noe som helst vesentlig informasjon. De sier A, men sier ikke B. 

Jeg tror faktisk det hadde irritert mindre om de ikke hadde nevnt kampen i det hele tatt.

Dette passer for øvrig inn i hvordan kommunikasjonen rundt kvinnelaget ofte har vært. Senest nå tidligere i sommer var det West Ham som skrev at serieåpningen skal spilles på Old Trafford, mens det lenge var helt stille fra Manchester United om det. Det har også vært slik med annonseringen av spesifikke kamptidspunkter, både nå og tidligere. Det hadde vært morsomt å vært flue på veggen når kommunikasjonsstrategien rundt kvinnelaget diskuteres. 

Forhåpentligvis velger de en annen tilnærming til de neste treningskampene. 

Elisabeth Terland, trening, 9. august 2024.
Elisabeth Terland fikk en god start på United-karrieren. Visstnok.
Powered by Labrador CMS