Matthijs de Ligt på United-trening etter å ha blitt United-spiller, 14. august 2024.

MATTHIJS DE LIGT:

– En drøm som blir til virkelighet

Publisert Sist oppdatert

– Det er ikke en dårlig sommer, er det?

Det sa Matthijs de Ligt da han gjorde sitt signeringsintervju med MUTV, og det ble påpekt at han hadde bursdag, nylig hadde giftet seg, og nå hadde signert for Manchester United. 

– Det har vært utrolig. Det er som du sier bursdagen min, og å da ha muligheten til å reise hit og signere for denne utrolige klubben er selvsagt fantastisk – det er en drøm som blir til virkelighet.

De Ligt har allerede spilt for både Ajax, Juventus og Bayern München – tre klubber som alle er størst i sine ligaer – og nå skal han altså spille for enda en gigantklubb.

– Det er mye historie i denne klubben. Jeg vokste opp med et United-lag som bestod av Cristiano Ronaldo, Vidic, Ferdinand, Wayne Rooney, Paul Scholes og nederlenderen Edwin van der Sar. jeg snakker nå om [rundt] 20 år siden, men det er jo enda mer som da de vant trippelen.

– Jeg har ikke sett stadion ennå, men jeg tror at om jeg drar dit så er det sånn at en kan puste inn historien. Det er helt utrolig at jeg nå kan være en del av denne klubben.

Matthijs de Ligt, 14. august 2024, trening på Carrington.
De Ligt er godt fornøyd med å ha blitt United-spiller.

De Ligt har kun spilt i klubber hvor det har vært forventet at en skal vinne troféer, og 25-åringen ble spurt om han tror at han kan være med på å skape en vinnerkultur i United også. 

– Jeg håper det! Jeg har erfaring fra Nederland, Tyskland og Italia, og jeg har spilt med noen utrolige spillere, og noen erfarne spillere som har vunnet svært mye, og her har vi jo også så mange utrolig gode spillere og talenter. De har ikke vunnet en ligatittel ennå, men de vant FA-cupen sist sesong, og de vant vel ligacupen sesongen før, så de vet hvordan det er å vinne, og forhåpentligvis kan vi nå bygge et lag sammen som kan kjempe om alle mulige titler.

I United får De Ligt Erik ten Hag som manager igjen, en mann som har vært viktig for De Ligts karriere.

– Han har spilt en viktig rolle, må det sies. Han var den første treneren som gjorde meg til kaptein, og jeg var bare 18 år, sa De Ligt, og la til at Ten Hag ga ham veldig mye tillit.

De Ligt og Ten Hag sammen fra tiden i Ajax.
En ung De Ligt sammen med Ten Hag, oktober 2018.

Stopperen svarte bekreftende på om han motiveres av høye forventninger.

– Ja, det er en fantastisk utfordring å ha denne muligheten også i England, for en av de største klubbene i verden, i den største turneringen i verden. Jeg drives av disse utfordringene – jeg liker å bli utfordret.

– Jeg liker faktisk virkelig prosjektet. Det er alltid fint å dra et sted og føle at du er en del av et nytt prosjekt, en del av noe nytt. Forhåpentligvis kan både jeg og de andre spillerne som kommer denne sommeren spille en viktig rolle i den neste delen av Manchester Uniteds historie, og få klubben tilbake hvor den hører hjemme... på toppen. 

Han bekreftet at han er veldig ivrig etter å komme i gang, og la til: 

– Jeg har faktisk ventet lenge, faktisk hele ferien har jeg ventet på beskjeden om at avtalen var i boks. Nå er den endelig det, så jeg kan knapt vente med å komme i gang.

Endelig fikk han signert for Manchester United.

Fornøyd med å spille sammen med Mazraoui i enda en klubb

De Ligt ble også spurt om hva han kunne si om den andre nysigneringen, Noussair Mazraoui – og her kan det jo nevnes at Mazraoui stod i døråpningen mens De Ligt svarte på dette.

– Hva kan jeg fortelle dere om Nous? Han er en utrolig fyr, og spiller, og jeg har allerede kjent ham lenge, jeg tror det er rundt ti år nå. Det er morsomt, og vi snakket om det forrige uke, at det ikke er uten grunn at vi alltid havner sammen, slik som tidligere i Ajax og så i Bayern München, og nå i Manchester United. 

– Det er en veldig spesiell relasjon, og jeg er veldig glad og fornøyd med at han også kommer til å være her, og jeg tror vi kan hjelpe hverandre mye.

Se hele intervjuet her.

Erik ten Hag, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui og Dan Ashworth.
Powered by Labrador CMS