– Du kan ikke si det som Manchester United-manager

Publisert Sist oppdatert

Cristiano Ronaldo har nylig vært gjest i Rio Ferdinands podkast, og der har det selvsagt blitt pratet en del om Manchester United.

Blant annet om restruktureringen av klubben, hvor Ronaldo samtidig kommer med et stikk i retning Erik ten Hag.

– Som jeg har sagt, så trenger Manchester United etter min mening å gjenoppbygge alt, sier Ronaldo, gjengitt av Daily Mail, og fortsetter:

– Treneren sier de ikke kan konkurrere om å vinne ligaen eller Champions League. Som United-trener kan du ikke si at du ikke skal kjempe for å vinne ligaen eller Champions League.

– Du må kunne si: «Hør, kanskje vi ikke har det potensialet», men man kan ikke si det. «Vi skal prøve, du må prøve».

Cristiano Ronaldo er fortsatt kritisk til Ten Hag.

Den portugisiske storscoreren forlot som kjent klubben for en andre gang i november 2022, etter et høykontroversielt intervju med Piers Morgan hvor han blant annet gikk hardt ut mot Ten Hag.

Mye har skjedd siden den gang, selv om United fortsatt ikke er der klubben skal være sportslig sett.

– Lytt til Ruud!

En Ronaldo imidlertid har troen på at kan bidra positivt er Ruud van Nistelrooy, som han selv spilte sammen med i sin første periode i klubben.

– Hvis Ten Hag lytter til Ruud, så kan han kanskje det (hjelpe seg selv). Jeg tror det kan være til stor hjelp, fordi han kjenner klubben og klubben burde lytte til folk som har vært der.

– Du (Ferdinand) eller Roy Keane eller Paul Scholes eller Gary Neville eller Sir Alex Ferguson ... samme hvem. Du kan ikke gjenoppbygge en klubb uten kunnskap. Ikke bare med folk fra kontoret.

– 99 prosent av folka som forstår fotballen er de inne i garderoben. De hvordan man skal håndtere spillerne.

– Så jeg tror at Ruud kan hjelpe, fordi han var på innsiden av klubben. Han kjenner til fansen. Hvis treneren lytter til ham, tror jeg de kan forbedre klubben litt.

Lytt til Ruud van Nistelrooy, er den klare beskjeden fra Cristiano Ronaldo til Erik ten Hag.

Tror på bedre tider

Med en helt ny ledelse inn det siste året tror også Ronaldo på bedre tider for United, men han maner til tålmodighet for alle som er glad i klubben.

– Denne klubben trenger ting til bygge seg opp igjen, fordi det er fortsatt en av de beste klubbene i verden. Men de trenger endringer. Det forstår de, og det er den eneste måten.

– De viser nå at dette har startet, med strukturen av klubben, leder, infrastruktur, eiere av klubben og alt. De investerer i treningsanlegget ... så jeg er fornøyd. 

Og om det var noen tvil om Ronaldo fortsatt er glad i United etter måten han reiste på?

–  Jeg elsker fortsatt Manchester United, og jeg ønsker dem alt det beste.

Powered by Labrador CMS