THE MIRROR-JOURNALIST: 

- Dette vil det koste United å sparke Ten Hag 

FA-cuptittelen i slutten av mai kan ha gjort det dyrere for United å sparke Erik ten Hag. 

Publisert

Det skriver David McDonnell, mangeårig Manchester United-korrespondent for The Mirror

Det er nok en vurdering for INEOS å ta med i beregningen når de nå - fortsatt - holder på med sin sesongevaluering. Det er utfallet av den som angivelig besegler Erik Ten Hags skjebne. 

FA-cuptittelen spiller inn

Ifølge McDonnell inneholder Ten Hags kontrakt, i likhet med United-spillernes kontrakter, en rekke prestasjonsbaserte klausuler. 

Én av disse klausulene er knyttet til å kvalifisere seg til spill i Europa.

Etter at United endte Premier League-sesongen på 8. plass lå Ten Hag an til å måtte gå ned 25 prosent i lønn da United, på det tidspunktet, ikke kvalifiserte seg til noen europeiske turneringer. 

Men så vant United FA-cupen og sikret en plass i Europa League. Det påvirker lønnen til Ten Hag, og dermed også kompensasjonen han har rett på dersom United velger å gi ham sparken. 

Ifølge McDonnell betyr det at dersom United velger å kvitte seg med Ten Hag vil det koste klubben rundt ni millioner pund i kompensasjon. Beløpet hadde vært betydelig mindre dersom United hadde tapt FA-cupfinalen, påpeker han. 

Erik ten Hag kan ha vinket farvel til United-fansen på Wembley. Fortsatt venter vi på en oppdatering rundt managerens fremtid.

Uavklart fremtid

Det er mange Manchester United-fans som går og venter på en oppdatering vedrørende trenersituasjonen. 

Dagen før FA-cupfinalen meldte The Guardian at Ten Hag kom til å få sparken uavhengig av utfallet i FA-cupfinalen. Den vant som kjent United over byrival Manchester City etter en glitrende prestasjon. 

Som nevnt  i podcasten «Uno» har united.no blitt fortalt fra flere uavhengige kilder at planen - før finalen og til og med det første døgnet etterpå - var å kvitte seg med nederlenderen.

Klubben vurderer imidlertid nå om det skal gjøres en helomvending etter finaleseieren - og at utfallet blir å beholde Ten Hag likevel. Mer om det kan du lese her: 

Den siste tiden har det vært relativt stille rundt Erik Ten Hag og andre potensielle trenere. 

En leserundersøkelse gjennomført av The Athletic etter FA-cupfinalen viste at flertallet ønsket å beholde Ten Hag. 

FA-cuptriumfen er nå snart to uker gammel, og fortsatt vet vi ikke om det er Ten Hag eller noen andre som leder United neste sesong. 

Thomas Tuchel, Roberto De Zerbi og Mauricio Pochettino er tre av navnene som hyppigst kobles til å potensielt erstatte Ten Hag. 

Kieran McKenna skal også ha vært aktuell, men han skrev under på en ny kontrakt med Ipswich, som han leder i Premier League den kommende sesongen. 

Powered by Labrador CMS