Dette sier Ten Hag om Ferguson-avgjørelsen

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uka ble det kjent at INEOS har valgt å avslutte sin årlige ambassadøravtale med Sir Alex Ferguson, og på del to av pressekonferansen før Brentford-kampen fikk Erik ten Hag spørsmål om beslutningen og hvordan det påvirker ham og andre i klubben.

– Sir Alex er Manchester United. Han bygde opp Manchester United til der klubben er nå, og det påvirker oss. På den andre siden vet vi og Sir Alex at han ønsker å se et vinnende Manchester United. 

– Jeg er sikker på at han alltid er tilgjengelig for råd, og vi vil definitivt møte ham ganske snart igjen, som vi ofte har gjort de to og et halvt årene som jeg har vært her.

– Av og til har vi god kontakt. En gang hvert halvår møter jeg ham formelt, men vi møtes også uformelt rundt kamper, sier Ten Hag.

På pressekonferansen snakker nederlenderen også om det å leve opp til de skyhøye forventningene Ferguson skapte gjennom sin langvarig suksess i klubben.

– Akkurat nå matcher vi ikke standardene han satte, men vi vinner fortsatt trofeer. Jeg husker at denne klubben ikke vant trofeer på nesten seks år, så vi er på vei tilbake. Men det er åpenbart at vi ikke er der, og da er det veldig viktig at alle prosessene gjøres riktig slik at vi kan bygge et lag med de beste spillerne.

– Jeg ønsker å vinne hver kamp og ha suksess i hver sesong med trofeer og titler. Det er noe jeg tenker på. Hvis du tenker «jeg må vinne hver kamp», og som et lag må vi matche standardene for å vinne hver kamp. Det er forventningene Sir Alex satte for denne klubben.

David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær har alle prøvd men mislyktes etter Ferguson, og spørsmålet i disse dager er om Ten Hag vil lide samme skjebne.

– Én ting som er sikkert er at det nesten ikke er noen klubb i verden hvor forventningene er så høye som i Manchester United. Det kommer fra Sir Alex' æra. 

– De som har kommet etter må takle dette, men det er fint, det er en stor utfordring. Men det krever også de høyeste standardene i hver prosess. Vi er der åpenbart ikke i hver prosess, for vi har ikke kjempet for Premier League-tittelen eller Champions League-tittelen. Men det er ambisjonen. 

Powered by Labrador CMS