Erik ten Hag etter kampen mot Arsenal

Dette sa Ten Hag om skadene og kampen

United tapte 2-1 mot Arsenal i Los Angeles natt til søndag norsk tid, men det var ikke det journalistene og fans var mest opptatt av.

I stedet handlet det nemlig om Rasmus Højlund og nye Leny Yoro som begge måtte gå av banen med skade allerede før pause.

Må vente 24 timer

Højlund rakk å gi United 1-0-ledelsen, men måtte ut allerede etter et kvarter med det som kan være en mistenkt hamstringskade. Yoro gikk av banen etter en halvtime, med en mistenkt ankelskade.

– Men det er for tidlig å si noe om det, begynte Ten Hag etter kampen.

– Vi må vente 24 timer før vi forhåpentligvis vet mer. Vi har vært veldig forsiktige, spesielt med Leny som kun har gjennomført halvparten av treningsøktene, og det var skuffende at han måtte gå av, men ok, la oss være positive og se hva dette blir til.

– Vi var best før pause

Ellers virket United-manageren fornøyd nok med prestasjonen.

– Det var en intens kamp på et bra nivå til å være i den tredje uka i preseason.

– Jeg synes vi var bedre enn dem i 1. omgang. Målet vi scoret var veldig bra. Det var en veldig god pasning i bakrom fra Rashford, og så et veldig godt løp og avslutning fra Rasmus. Han er en trussel for ethvert forsvar.

– Vi skapte også mer enn det, og målet de fikk var offside.

United.no hadde 6-3 i sjanser til United før pause.

Ten Hag og Arteta på sidelinjen i USA, sommer 2024.

– I 2. omgang ble det annerledes. Det var et blandet lag da. Det var første gangen de spilte sammen, og høyrebacken vår (James Scanlon, 17) var høyreback for første gang i livet. De møtte også rutinerte Premier League-spillere så det var ikke lett.

– Jeg synes også at vi ikke støttet ham nok da de scoret det andre målet. Vi skulle hjulpet ham mer der, men totalt sett så synes jeg også blandingslaget gjorde det godt nok. Vi kunne fort fått uavgjort her.

– Viste at han er en god straffekeeper

Ten Hag avviste heller ikke den avsluttende straffekonkurransen som tøv. McTominay, Evans, Eriksen og Sancho scoret da målene som ga United 4-3-seier der.

– Det er viktig. Vi er jo med i flere cupturneringer hvor straffekonkurranser kan bli avgjørende. Det var to gode redninger fra André (merk: var bare én, ett skudd gikk utenfor), og det er alltid godt å ha en keeper som er god i straffekonkurranser. Det viste han også her, mens vi skjøt med ett unntak bare gode straffer (Wheatley skjøt utenfor), sa United-manageren.

United møter spanske Real Betis i neste kamp på USA-touren. Den spilles 04.00 natt til torsdag skandinavisk tid, før det er kamp mot Liverpool natt til søndag igjen.