Erik ten Hag avbildet på vei inn på West Hams arena før bortekampen mot West Ham i Premier League.

Dette sa Ten Hag før avspark

Publisert Sist oppdatert

United møter West Ham borte lørdag, og det store sjokket da laguttaket ble offentliggjort var at 19 år gamle Willy Kambwala starter.

Raphaël Varane var nemlig ute med sykdom, og dermed manglet United alle de fire midtstopperne som skulle være førstevalgene før sesongen - Martinez, Varane, Lindelöf og Maguire.

Hvem hadde trodd før sesongen at Willy Kambwala og Jonny Evans skulle danne stopperpar for United i Premier League denne sesongen?

Erik ten Hag sa følgende om laguttaket, til MUTV og rettighetshaver.

– Det er en stor mulighet for dem. Vi mangler fire av de fem midtstopperne våre med skader eller sykdom, så det er en stor mulighet for Kambwaala. Han er urutinert, men han er fysisk og har ro med ball. Han har imidlertid vist seg frem på trening og i U21-kamper, så dette er en mulighet for ham til å slå seg inn i troppen.

19 år gamle Kambwala spiller sammen med 16 år eldre Jonny Evans.

– Det er godt at han får debuten sin sammen med en veldig rutinert spiller ved sin side, en ordentlig United-gutt, med så mange kamper, så han får noen som kan lede ham. Samtidig må Shaw og Onana også bidra, sier Ten Hag.

United-manageren håper likevel at West Ham-kampen blir starten på en uke som kan endre Uniteds sesong, med kamper mot West Ham, Aston Villa (tirsdag) og så Nottingham Forest (neste lørdag).

– Vi ønsker å bygge videre på det som ble levert mot Liverpool. Vi har mulighet til å endre den sesongen vi er inne i, og må ta vare på muligheten. Vi ønsker å være bedre med ball her enn vi var mot Liverpool.

– Dette er en annerledes kamp enn mot Liverpool, West Ham er ikke like offensive, men vi må fortsatt være bedre med ball. Det handler om å være bedre i oppbyggingsfasen, med ballbesittelsen og med å skape trekanter. Det kan vi gjøre bedre.

Powered by Labrador CMS