ERIK TEN HAG:

- Dette kan være Amad sitt år

Amad sto bak det meste United skapte mot Rangers. Nå er tiden inne for at han kan skinne, mener Erik ten Hag. 

Publisert

- Han er selvsagt fortsatt ung, men han er ikke uerfaren lenger. Dette kan være Amad sitt år. 

Det sier Erik ten Hag til MUTV etter kampen mot Rangers. 

United-sjefen hadde akkurat sett Amad briljere i sin første kamp denne sommeren. Den lille teknikeren startet ute på høyrekanten og sto bak det meste United skapte offensivt. 

Han var et konstant uromoment og scoret også kampens første mål, og det var av det vakre slaget. Han fikk ballen ute til høyre, dro seg innover i banen og banket den i det lengste hjørnet. 

Det la grunnlaget for det som til slutt ble en 2-0-seier til United. Amad ble belønnet med en 8 av 10 på united.no sin spillerbørs. Han fikk samme vurdering av Manchester Evening News

Amad var et konstant uromoment. Her i duell med Rangers' venstreback Jefte, som slet med å håndtere Uniteds nummer 16.

- Det er veldig bra at han startet slik. Han kunne ikke spille på mandag fordi han ikke kunne reise inn til Norge, men i dag kunne han spille og han spilte en veldig god kamp, sier Ten Hag. 

Ifølge Daily Mails United-korrespondent Chris Wheeler reiste ikke Amad til Trondheim med resten av United-laget fordi han ikke hadde fått sitt nye pass i tide. Det skal han nå ha fått og han får derfor reise til USA på Uniteds sommerturné.

 Der har han muligheten til å imponere ytterligere og gi Erik ten Hag noe å tenke på før den kommende sesongen.

Forrige sesong gikk det veldig opp og ned for Amad. Skader holdt ham ute frem til slutten av desember, og etter det slet han med å komme inn på laget. Men mot slutten av sesongen viste han glimt av storhet, blant annet med sin avgjørende scoring i FA-cupthrilleren mot Liverpool og storspill mot Newcastle i nest siste serierunde. 

- Forrige sesong hadde han det tøft med stygge skader. Før det var han i Championship og hadde en strålende sesong. Mot slutten av forrige sesong gikk det veldig bra for ham og han spilte noen gode kamper. Men nå, den kommende sesongen, dette kan være året, sier Ten Hag. 

Det er tøff konkurranse om en plass i United-angrepet. Alejandro Garnacho har mer eller mindre gjort den ene kantposisjonen til sin. Marcus Rashford har mye å revansjere etter forrige sesong, mens nykommer Joshua Zirkzee kan spille på kanten. Det samme kan Antony, og nå er også Jadon Sancho aktuell.

 Og da har vi ikke nevnt Facundo Pellistri eller faktum at både Mason Mount og Bruno Fernandes kan bekle en rolle ute på kanten. 

Fornøyd Ten Hag

Amad ble, i likhet med ti av sine lagkamerater, byttet ut i pausen mot Rangers. United vant kampen 2-0 og slo dermed tilbake etter nedturen mot Rosenborg. 

Det var Ten Hag svært fornøyd med. 

- Jeg vil vinne hver kamp i sesongoppkjøringen, så jeg var veldig skuffet på mandag, spesielt på grunn av prestasjonen vår. Den er desto viktigere i oppkjøringen. Du vil bli bedre, men det var det vi var i dag, sammenlignet med mandag, sier Ten Hag, og fortsetter:

- I dag var mye bedre, spesielt med tanke på hvor aggressive vi var. Vi var mer påskrudde og det var en laginnsats i begge omgangene, så det var fornøyelig å se. 

Erik ten Hag likte det han fikk se av sine spillere lørdag kveld.

Snart setter United kursen mot USA der kamper mot Arsenal, Liverpool og Real Betis venter. 

Men først: Hardt arbeid. 

- Nå skal vi ha en god treningsuke. En hard treningsuke. Så skal vi reise til Los Angeles som kommer til å ta en dag, og så må vi venne oss til en ny tidssone. Så skal vi møte Arsenal, som blir et nytt steg, men før det skal vi jobbe hardt med formen og spillet vårt. 

- Vi har mye å gjøre, understreker United-sjefen.

Det kan også Marcus Rashford ha....

Powered by Labrador CMS