Maya Le Tissier med FA-cuptroféet etter 4-0-seieren mot Tottenham på Wembley, 12. mai 2024.

Dette er Uniteds nye kaptein

Publisert Sist oppdatert

Katie Zelem tok over kapteinsbindet i 2019 etter at Alex Greenwood forlot klubben, men denne sommeren forlot også Zelem klubben. 

Dermed var det knyttet spenning til hvem som ville bli valgt til ny kaptein, og tirsdag ettermiddag kom bekreftelsen: Maya Le Tissier (22) er Manchester Uniteds nye kaptein.

Le Tissier og stopperpartner Millie Turner hadde begge på seg kapteinsbindet i løpet av treningskampen mot Durham for noen uker siden, og det var ventet at de to var hovedkandidatene til kapteinsbindet sammen med Ella Toone.

Nettopp Toone har blitt utnevnt til visekaptein.

Maya Le Tissier og Ella Toone har mottatt beviset for at de delte prisen for sesongens beste United-spiller kåret av spillerne selv.
Kapteinen og visekapteinen – her i forbindelse med at de delte prisen som sesongens beste United-spiller i 2023/24-sesongen (kåret av spillerne selv).

– Det er en ære å bli utnevnt til kaptein for denne fantastiske fotballklubben, og jeg kommer til å bære kapteinsbindet med ekte stolthet for å hjelpe til med å drive dette laget til suksess både på og utenfor banen, uttaler Le Tissier.

Selv om Le Tissier (som ikke er i slekt med Matt Le Tissier) bare er 22 år, så er hun allerede på vei inn i sjuende sesong i toppdivisjonen etter at hun fikk debuten for Brighton i 2018/19-sesongen. Hun signerte for United sommeren 2022, og har startet samtlige av Uniteds ligakamper siden det, og spilte hvert eneste minutt av forrige sesong.

Hun signerte en ny fireårskontrakt med klubben i april.

Powered by Labrador CMS