RUUD VAN NISTELROOY:

– Det vil ta tid

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg til å gå gjennom spillertunnelen igjen, og å møte Old Trafford – utsolgt igjen – og vinke litt til Stretford End, sier Ruud van Nistelrooy i et nytt intervju med Uniteds egne klubbmedier.

Intervjuet ble gjennomført sammen med René Hake, som jo også blir en nøkkelfigur fremover, men det er ikke tvil om at det er Ruud van Nistelrooy som har det største navnet av de to – og da spesielt i den røde delen av Manchester. 

Som spiller scoret Van Nistelrooy hele 150 mål på 219 United-kamper. Han har fått prøve seg som hovedtrener i PSV (i tillegg til at han har vært trener for yngre lag i klubben), men han kunne ikke motstå United-fristelsen selv om det ikke er som hovedtrener. 

– Det er noe helt spesielt med å være tilbake, må det sies. Det var fantastisk da United først dukket opp med muligheten til å bli assistentmanageren. Jeg hadde aldri tenkt på det, men da det skjedde, så var den rollen jeg skulle fylle noe jeg ikke kunne avslå.

– Å fly inn til Manchester, og å se Carrington, Old Trafford og byen igjen, og se hvor mye som har forandret seg, og hvor mye som fortsatt er det samme, er noe spesielt. Det er veldig spesielt å være tilbake.

Casemiro i samtale med Ruud van Nistelrooy på trening.
Van Nistelrooy og Casemiro.

Van Nistelrooy har blitt observert snakkende med en del spillere én-til-én på treningsfeltet hittil, og fikk spørsmål om den tilnærmingen, og 48-åringen gjorde det da klart at det først og fremst handler om å få det kollektive til å fungere.

– På et kollektivt nivå, så er det viktig å få de ulike kampfasene drillet inn i laget – hva som er forventet i press-spillet, eller i oppbygningen, eller i midblokken, eller i alle fasene av spillet. Det handler om å være tydelige om hvordan vi ønsker at utførelsen skal være, og hvordan vi oversetter det til det som skjer på treningsfeltet. Jeg tror vi begge [Ruud og Hake, journ.anm.] er på linje med det, og selvsagt også med manageren, og derfra igjen ser en på hvordan en kan påvirke individer og enheter. 

– Når alt kommer til alt, så er vi definitivt sterkest om alle er på samme side. Det er målet vårt, og det vil ta tid, men jeg synes vi har hatt en god start hittil.

René Hake og Ruud van Nistelrooy.

René Hake er klar på at selv om de bringer ulike ting til bords, så har duoen også en del til felles i måten de tenker fotball på. 

– For både meg og Ruud så er det nok vår erfaring som trenere [som vil bli avgjørende]. Alle bidrar selvsagt med spesifikke ting, men det var fint da vi møtte hverandre, og snakket mye om vår filosofi, og måten vår å jobbe på. Da vi snakket om det så innså vi at vi har en del som knytter oss sammen der, sa Hake, som la til at han mener at de to kan være en sterk duo til å hjelpe Ten Hag.

Han tror managererfaringen vil være til hjelp i assistentrollen.

– Jeg har selvsagt vært manager, så jeg vet hva som skal til for å være i den rollen. På den måten kan en tenke meg frem til hva han [Ten Hag] tenker, og da kan det være enklere for oss å hjelpe manageren med å gjøre de riktige tingene, og hjelpe ham til å ta de beste avgjørelsene i alt vi gjør sammen. 

En kan se hele videointervjuet med den nye assistentduoen her.

René Hake er opptatt av å hjelpe Erik ten Hag med å ta de riktige avgjørelsene i alle situasjoner.
Powered by Labrador CMS