DAVID DE GEA:

- Det var vanskelig å finne motivasjon etter 12 år i United

Det tok 14 måneder før han signerte for en ny klubb. Nå forklarer David de Gea hva som skjedde i månedene etter at han forlot Manchester United. 

Publisert Sist oppdatert

- Det stemmer at jeg ikke har spilt, men jeg har ikke holdt meg i ro. Jeg trente, fordi jeg visste at jeg en dag kom til å spille igjen. Jeg trente hardt selv om jeg var alene, men jeg vurderte aldri å legge opp.

Det sa David de Gea da han mandag snakket med pressen for første gang som Fiorentina-spiller. 

Den tidligere United-keeperen har signert for den italienske klubben. Han flytter nå til Firenze der han skal forsøke å stenge buret til La Viola. Spørsmålet er hvor rusten De Gea er. 

Han har ikke spilt en tellende kamp siden FA-cupfinalen i 2023, en kamp United tapte mot Manchester City. De Gea måtte ta en stor del av skylden for det etter to baklengsmål der mange mente han burde gjort det bedre. 

David de Geas siste kamp som United-spiller ble ingen jubeldag.

Noen uker senere forlot han klubben da kontrakten hans utløp. Siden har det vært mange rykter og lite konkret: De Gea var klubbløs i 14 måneder før han signerte for Serie A-klubben Fiorentina forrige uke. Spanjolen forteller at han slet med motivasjonen etter United-exiten. 

- Det var vanskelig å finne motivasjon etter 12 år i United. Hjertet mitt vil alltid være der. Det var vanskelig å finne motivasjon for å ta fatt på et nytt eventyr, fortalte De Gea. 

33-åringen ble hentet til United av Sir Alex Ferguson i 2011 og spilte 545 kamper for klubben. Han var med på å vinne Premier League, Europa League, FA-cupen og ligacupen som United-spiller. 

Dagen etter at United sparker i gang Premier League-sesongen med sin hjemmekamp mot Fulham, har Fiorentina sin sesongåpning. De tar turen til Nord-Italia der de møter Parma. 

Fiorentina endte på 8. plass i forrige sesong, og tok seg også til Conference League-finalen for andre gang år på rad. Begge finalene har endt med tap. 

- Nå tenker jeg bare på Parma, og så håper jeg at vi på sikt kan vinne noen titler.

- Jeg hadde mange tilbud, men jeg ønsket å spille i Serie A. Fiorentina tok kontakt, og derfra gikk det veldig fort i forhandlingene. Jeg følte hele tiden at Fiorentina var den beste destinasjonen, sa De Gea om hvorfor han valgte Fiorentina som sin tredje klubb. 

Vi ønsker De Gea lykke til i Italia og satser på at han, til tross for et 14 måneder langt avbrekk, finner tilbake til den De Gea vi så ofte fikk se i United-drakten. 

Powered by Labrador CMS