Erik ten Hag og Matthijs de Ligt sinte på dommerne under 2-1-seieren mot Brentford, 19. oktober 2024.

TEN HAG OM DE LIGT-SITUASJONEN:

– Det var bare tørt blod, så ingen av oss skjønte hvorfor

Publisert Sist oppdatert

På overtid av den første omgangen scoret Ethan Pinnock på et hjørnespark for Brentford, og Uniteds spillere og ledere var misfornøyde med at Matthijs de Ligt ikke var blant spillerne som skulle prøve å forsvare Uniteds mål i den situasjonen.  

På pressekonferansen etter kampen fikk selvsagt Erik ten Hag spørsmål om hendelsen. 

Han forstod lite av hvorfor De Ligt ble sendt ut for å få mer behandling.

– Det forandret ingenting – det var tørt blod. Han var allerede behandlet for den skaden. Det var bare tørt blod, så ingen av oss skjønte hvorfor han ble sendt av banen. Det var derfor jeg gikk bort til Matthijs og spurte hva som foregikk, og han sa «det er bare tørt blod, og likevel må jeg av, jeg skjønner ikke hvorfor». 

– Det var selvsagt et veldig viktig øyeblikk, for Brentford er veldig gode på hjørnespark, og når en da mangler en av sine beste hodespillere, og de tjener på det, så er en selvsagt skuffet.

Det fikk heldigvis ikke noen negative konsekvenser for United poengmessig til slutt.

United-manageren var helt tydelig på at det var bevisst å bruke frustrasjonen fra det som skjedde med De Ligt og United på overtid i førsteomgangen som inspirasjon til comebacket.

– Selvsagt var det en bevisst avgjørelse. Vi var veldig sinte på grunn av måten vi slapp inn målet på, men vi responderte godt. Vi var enda mer bestemte enn vi var i førsteomgangen, da vi hadde flere sjanser vi ikke utnyttet. Etter pause var vi så bestemte på å score mål, og vinne kampen, og støtten fra fansen hjalp oss også veldig. De var med oss fra vi kom ut av spillertunnelen, og de «dyttet» oss fremover, og de hjalp oss til et høyere nivå med et høyere tempo. Da kunne ikke motstanderen leve med oss, sa Ten Hag til MUTV.

I et annet TV-intervju sa han følgende: 

– Vi føler selvsagt at det var veldig urettferdig, og at det ikke var riktig måte å håndtere situasjonen på, men vi må leve med det, og jeg synes at vi viste den riktige responsen. Vi brukte det som drivstoff, og vi hadde en god start på andreomgangen. Det var sinne, og vi klarte å veksle det om til kvalitet.

Ten Hag ville ikke si at United vant nettopp på grunn av revansjelysten etter 0-1-målet.

– Det blir hypotetisk, og det er noe vi aldri vil få vite. Men vi var definitivt sinte i pausen. Det var ikke perfekt, men vi kontrollerte kampen, og slapp ikke Brentford til sjanser, og skapte noen selv, så da føltes det urettferdig da vi slapp inn på den måten vi gjorde.

En blodig Matthijs de Ligt, 19. oktober 2024. United-Brentford.
En blodig Matthijs de Ligt. Det er verdt å presisere at dette bildet ble tatt mye tidligere enn den omdiskuterte situasjonen.
Powered by Labrador CMS