Ruud van Nistelrooy på trening før Twente-kampen, september 2024.

– Det var 100 prosent rett å komme hit

Publisert

Uniteds sesongstart har ikke vært den beste, men det har vært vanskelig ikke å la seg imponere av alt som har skjedd på de fleste andre steder enn rett foran motstanderens mål.

Ruud van Nistelrooy inn som en av Erik ten Hags assistenter er blant det mest spennende som har skjedd.

Ingen må heller tro at den tidligere stjernespissen angrer på valget, selv om han hadde en del andre tilbud da han bestemte seg for å dra til United.

– Det var hundre prosent den rette avgjørelsen, sier Van Nistelrooy i samtale med TNT Sports Rio Ferdinand.

Rio Ferdinand og Ruud van Nistelrooy i samtale.
Rio Ferdinand og Ruud van Nistelrooy i samtale. fra Youtube.

– Jeg kjente sterkt på at jeg ønsket å bidra til at United – litt etter litt – kan komme tilbake dit vi mener og vet at klubben burde være, sier han.

Telefon fra Erik

Van Nistelrooy tok assistentjobben i United til tross for at han senest i 2022/23-sesongen vant cupen og hadde en seiersprosent på 64% som PSV Eindhoven-manager i den nederlandske toppdivisjonen.

– Jeg hadde valgt managerveien. Jeg ledet PSV, noe som var en utrolig erfaring. Jeg var også i samtaler med andre klubber. Jeg elsket jobben. Jeg hadde til og med mitt eget trenerteam klart (for den neste jobben), men så fikk jeg en telefonsamtale. Da ble det litt som «jøss». Jeg hadde ikke en gang tenkt muligheten.

– Det var Erik som ringte meg. Jeg sa jeg måtte tenke på det, men umiddelbart så tenkte jeg: «wow». Jeg begynte å elske ideen. Spesielt det store bildet med en ny start med et nytt eierskap og en ny ledelse. Det var en mulighet til å være med på gjenoppbyggingen.

– Nå ønsker jeg bare å bidra til at klubben kommer dit den bør være. Det må tas små steg om gangen, men jeg håper at det ikke tar lang tid.

Sentral på feltet

Van Nistelrooys viktigste jobb er det som skjer fra dag til dag på treningsfeltet, der han er sentral sammen med Darren Fletcher og Ten Hags andre assistent, Rene Hake.

– Jeg hadde en god prat med manageren om hva rollen min kom til å bli, og øktene på treningsfeltet ble viktige. Vi er også ansvarlige for lagmøter om motstandere og kampevalueringer.

– Jeg tar meg av de kjedelige møtene, men forsøker å gjøre dem mer morsomme. Jeg er jo en fyr med sterke følelser, så jeg ønsker å være en del av et vinnende lag. Det er jo det det handler om – å vinne fotballkamper. Om at man hver dag, hele tiden, skaper vaner og en livsstil, utvikler seg og blir bevisste hvem man representerer.

– For å få spillerne til å levere så må man lære dem å kjenne, hva som trigger dem og vinne tilliten, og det pågår hele tiden, spesielt i vanskeligere øyeblikk, da det er færre mål og selvtilliten synke.

– Så er ikke det å utvikle United-kulturen en del av jobbbeskrivelsen min, men jeg vil bidra også med det. Så vet spillerne hva dette handler om, at fansen ønsker en råskap både offensivt og defensivt, og du ønsker jo å bidra til den gnisten – og spillerne er helt med på det, sier United-assistenten.

Se Rio i samtale med flere United-folk her:

Powered by Labrador CMS