EVANS OM NEDBEMANNINGEN: 

- Det har vært tøft og vanskelig

Rundt 250 mennesker mister trolig jobben i Manchester United. Jonny Evans forteller at det har vært krevende å være vitne til. 

Publisert Sist oppdatert

- De nye eierne føler at det er retningen de ønsker å gå. Men samtidig har det ikke vært enkelt for alle. 

Det sa Jonny Evans til ESPN etter Uniteds 1-2-tap mot Arsenal. Midtstopperen, som returnerte til United i fjor og som spilte en viktigere rolle enn det kanskje mange hadde sett for seg i 2023/24-sesongen, er en av dem som fortsatt jobber i United. Han skrev nylig under på en ny ettårskontrakt. 

Men det er ikke alle som har vært like heldige. INEOS har, i et forsøk på å kvitte seg med kostnader, som mål å kutte rundt 250 stillinger. Håpet og troen er at dette vil spare flere titalls millioner kroner for Manchester United. Planen er at dette skal gjennomføres før den nye sesongen offisielt sparkes gang i august. 

Flere avdelinger kommer til å bli rammet av disse kuttene, deriblant akademiet. 

Evans forteller at spillerne er fullt klar over hva som foregår og at det har vært krevende å være vitne til. 

- Det er mange mennesker som har mistet jobbene sine i løpet av de siste par ukene. Det har vært tøft og vanskelig å se, sier stopperveteranen, og fortsetter: 

- Det er folk du har kjent i 20 år og jeg tror det skjedde mer eller mindre idet vi reiste. Så vi visste vel ikke helt om alt, men jeg er sikker på at alt ordner seg og at ting blir mer tydelige når vi kommer tilbake.

For Evans, som har tilbragt store deler av livet sitt i Manchester United, merkes det kanskje ekstra godt. Konen hans, Helen, jobber i MUTV og faren Jackie har tidligere vært akademitrener i klubben. 

Jonny Evans med konen Helen, som jobber i MUTV. Her fra da de var på premieren for dokumentarfilmen om Wayne Rooney.

Evans forteller at den planlagte nedbemanningen har vært tema i United-garderoben. 

- Selvfølgelig. Enkelte av de ansatte som er med her (i USA), de er venner og mennesker de har jobbet med og vært kolleger med i lang tid. Jeg er sikker på at de kjenner på det, det er det ingen tvil om. 

- En ting ved det å jobbe i en klubb som Manchester United: Du er så investert, alle er så investerte. Det er en ekstremt stor stab, men det har alltid vært en følelse av at de gir alt for klubben og det skal de ha all ære for. Det er bare fordi de elsker dette stedet så mye. 

Per  31. mars tidligere i år hadde United den desidert største staben av noen klubb i Premier League med 1144 ansatte. Dette tallet er betydelig høyere enn alle deres rivaler, med Liverpool som har rundt 1005 ansatte, Chelsea 788, Tottenham 719, Arsenal 649 og Manchester City 520, ifølge Daily Mail. 

Et kutt på rundt 250 ansatte vil fortsatt gjøre at United har flere ansatte enn de fleste andre klubbene.

Klubbens driftssjef, Collette Roche, har uttalt at nedbemanningen ikke ville bli gjort det med mindre det var nødvendig.

Powered by Labrador CMS