- Det har roet seg litt i media nå

Publisert Sist oppdatert

Christian Eriksen kom gratis til klubben under Erik ten Hags første overgangsvindu.I løpet av hans første sesong, fikk han starte i United-drakta 37 ganger. Forrige sesong startet han kun 14 kamper.

Rykter om en overgang til en annen klubb er ikke lenger ukjent for Eriksen. Dansken går inn i sitt siste år av kontrakten, som går ut juni 2025. Dersom United ønsker penger for dansken, må han derfor selges innen den tid. 

Likevel er 32-åringen klar for å spille sesongen i den røde drakta, til tross for lite spilletid i den forrige sesongen. 

- Jeg blir ikke yngre, men det føles heller ikke som at jeg blir eldre. Mentalt er jeg fortsatt den samme, men kroppsmessig, i forhold til kamper og hvordan vi spiller, er det noen ganger godt å få hvile, men jeg tror det gjelder for alle. For å kunne prestere 100 prosent trenger du noen ganger å hvile. 

- Jeg har ett år igjen, så for meg er jeg en United-spiller ut året. Jeg har ikke blitt bedt om å forlate eller forlenge, så i den forstand har jeg ett år igjen av kontrakten og jeg føler meg bra, familien min trives med å bo i Manchester og United er en fin klubb.

- Når det gjelder fotballen, ja, du vil spille så mye som mulig, men du tenker også på hvordan du ser deg selv, hvordan man passer inn i laget, hvordan de spiller, og i den forstand føler jeg meg bra. Jeg føler at jeg er på et godt sted.

Det var ingen enkel sesong for hverken Eriksen eller resten av laget forrige sesong. Spesielt manageren fikk gjennomgå i mediene. Det fikk også spillerne med seg, men Eriksen innrømmer at det har roet seg i mediene nå.

- Jeg tror også det har roet seg litt i media nå, åpenbart med manageren og alle menneskene rundt.

- Alle har en mening om United. Det spiller ingen rolle om du er en fan eller ikke en fan. Du er enten med eller mot, det er ingenting i mellom. Det er ingen nøytrale, det er hat eller kjærlighet.

- Og selvfølgelig når det går dårlig, kommer det mange flere hatere enn elskere. Og ja, rundt United er det er mange mennesker.

Eriksen legger ikke skjul på at de negative kommentarene har vært verre under tiden i United, enn andre klubber han har spilt for. 

- Det er det beste stedet i verden å være fordi du har så mange mennesker som følger med. Så mange mennesker utenfra som sier, "å, du er best, du er dette, du er det". Og da, selvfølgelig, er det det beste stedet å være. Men hvis det går dårlig, er du den verste spilleren, hva som helst. Det er ingenting i mellom.

Til tross for en tøff sesong, endte det med sølvtøy. På dette tidspunktet var Ten Hags rolle svært usikker, og ryktene om at han ville få sparken, preget finaledagen.

- Vi visste ikke hva som kom til å skje, men vi er veldig glade for at han fortsatt er her. Selvfølgelig var det en lettelse. Når du ser på sesongen generelt, å avslutte med et trofé og en medalje og gå på ferie, det er det folk kommer til å huske når de går inn i den nye sesongen: den siste kampen var en finale, du vant den og du har et trofé. Greit, start på nytt.

Powered by Labrador CMS