Christian Eriksen ønsker å bli værende: - Jeg elsker å være i United

United skal være åpne for å selge Christian Eriksen, men dansken selv har ikke noe hastverk med å komme seg bort. 

Publisert

- Jeg er veldig glad for å være her. Familien er glade i Manchester og jeg elsker å være i United. 

Det sier Christian Eriksen til Sky Sports. 

Den danske playmakeren kom til klubben sommeren 2022. Debutsesongen spilte han mer eller mindre fast ved siden av Casemiro på midtbanen og ga United etterlengtet ro og presisjon i pasningsspillet. 

Påfølgende sesong, 2023/24, var en langt mer frustrerende en da han fikk langt færre minutter på banen. Det skal ha gjort dansken frustrert, og det var spekulasjoner om han kunne forsvinne i januarvinduet. Eriksen ble værende, og i sommer kom spørsmålet igjen:

Kommer 32-åringen til å forsvinne? 

Eriksen utelukker det ikke helt, men er klar på at han har det veldig fint der han er. 

- Det hele avhenger veldig av hvem som kommer og hvem som forsvinner fra klubben, men jeg er veldig glad for å være her, sier Eriksen. 

Christian Eriksen er på plass i Los Angeles sammen med resten av United-laget.

United, som har vært aktive på overgangsmarkedet denne sommeren, jobber aktivt med å hente inn minst én ny midtbanespiller, men klubben er også avhengig av å selge spillere. Eriksen har blitt nevnt som én av flere i dagens United-tropp som kan selges for å frigjøre både midler og rom i spillerstallen.  Playmakeren er for tiden i USA sammen med resten av United-troppen.

Eriksen er imidlertid ikke verdens enkleste å selge. Han er 32 år gammel, har mistet en del fart og har gode betingelser på Old Trafford. Faktum at han har operert inn en hjertestarter betyr også at det er flere land han rett og slett ikke får lov å spille i.

 Det var hovedårsaken til at Inter terminerte kontrakten hans. Italia er nemlig ett av landene man ikke kan spille med hjertestarter i. 

Selv om det koker på ryktebørsen om dagen, har det vært stille rundt Eriksen. Noen rapporter om en mulig retur til gamleklubben Ajax har blitt nevnt, men ikke noe konkret. Danskens kontrakt med United utløper neste år. 

Eriksen er forsiktig med å uttale seg veldig bastant om fremtiden, men det virker som han er klar for å ta opp kampen om mer spilletid. Forrige sesong fikk han 28 kamper i alle turneringer. Han startet 14 av dem. 

Samtidig utelukker han ikke at fremtiden kan ligge et annet sted. 

- Som spiller vil du selvfølgelig spille så mye som mulig, men du må også selv gjøre en innsats for å overbevise manageren om at du skal spille, sier Eriksen, og legger til:

- Jeg kommer til å møte opp og gjøre jobben min, så får vi se hva det fører til. Men jeg har det fint med å være i United.

Powered by Labrador CMS