Scott McTominay og Jonny Evans går av flyet i Los Angeles.

– Brailsford i gang med «marginal gains» - spillerne må følge ernæringsplan for å unngå jetlag

Publisert

United har landet i Los Angeles og har stasjonert seg på på fasjonable Beverly Hills.

Velkomsten i USA er ofte litt annerledes enn om reisen går til Kina, Afrika eller Øst-Asia hvor det er stort hysteri allerede på flyplassen. I Los Angeles var det kun en håndfull journalister som møtte opp for å dokumentere Uniteds ankomst.

Det blir sett på som en av fordelene med å ha turnéen i USA, at spillerne blir skjermet i større grad og kan holde seg anonyme i større grad enn andre steder.

Daily Mails Chris Wheeler er på plass i Los Angeles og har skrevet en sak om reisen og hvordan Sir Dave Brailsfords «marginal gains» allerede er implementert i United. Begrepet ble mye brukt av Brailsford selv da han var leder for det britiske sykkellaget Team Sky, som senere ble til INEOS Grenadiers. 

United skal ha gjort tiltak for at spillerne i størst mulig grad skal unngå jetlag, noe som hemme prestasjonene i første del av turnéen. Etter landing skal troppen ha samlet seg for middag, før de ble holdt våkne så lenge som mulig før de fikk lov til å ta kvelden, dette for å enklest mulig tilpasse seg tidsforskjellen på åtte timer.

Under flyreisen var det også spesifikke vinduer for når de fikk lov til å sove og spise, med en ernæringsplan nøye planlagt av klubbens ernæringsavdeling. Spillerne skal også ha fått individuelt skreddersydde kompresjonsplagg for å øke blodsirkulasjonen etter landing i Los Angeles. 

En slik hydreringsplan er også på plass for å passe på at spillerne tilpasser seg varmen i California slik at de kan få gjennomført gode treningsøkter torsdag og fredag før møtet med Arsenal på SoFi Stadium på lørdag. 

Leny Yoro på flyet til USA.

McLaren hjemme med mesterskapsspillerne

Slik også Laurie Whitwell skrev om da United bekreftet troppen som reiste til USA, onsdag, har Steve McClaren blitt igjen i Manchester for å følge opp spillerne som returnerer etter mesterskap for sent til å bli med på turnéen.

Bruno Fernandes, Diogo Dalot, Kobbie Mainoo, Luke Shaw, Joshua Zirkzee, Lisandro Martinez, Alejandro Garnacho, Facundo Pellistri og Altay Bayindir var alle fraværende på listen over spillere som reiste over til statene og vil starte på sitt individuelle opplegg sammen med McClaren etter hvert som de returnerer.

Det er likevel ikke helt utelukket at noen av spillerne kan komme til å bli en del av reisefølget i USA mot slutten av turnéen, men dette skal være en problemstilling United vurderer spiller for spiller.

Steve McClaren er ikke med til USA, og skal i stedet ta seg av spillerne som returnerer fra ferie den neste uken. Her fra en treningsøkt sammen med Erik ten Hag.
Powered by Labrador CMS