Erik ten Hag smiler og ler med Joshua Zirkzee på trening på Carrington, 7. august 2024.

TEN HAG-INTERVJU:

Blir trolig involvert mot City: – Han er veldig sulten

Publisert

Lørdag klokka 16.00 starter sesongen for Manchester Uniteds del, med Community Shield-kampen mot byrival Manchester City. 

Erik ten Hag har snakket med MUTV i forkant av kampen.

– Vi må stå samlet og kjempe sammen. Det er den mentaliteten vi trenger på lørdag. Vi må selvsagt ha en god kampplan, for vi spiller mot et veldig godt lag. Det er en utfordring siden vi nå for første gang har kommet sammen [etter en sesongoppkjøring hvor flere har manglet], og så har en noen få dager før en som lag må være klare til å møte en veldig god motstander, men vi ser frem til det. Å dra til Wembley skaper alltid en god vibe, og vi har også gode minner derfra, og det vil absolutt motivere spillerne, sa Ten Hag.

– Vi ønsker alltid å vinne, spesielt når det er en finale. Her kan en vinne sølvtøy, og det er det en fotballkarriere handler om.

Erik ten Hag bekreftet at de som var med til USA selvsagt har en fordel når det gjelder kampform. 

– De har trent som et lag, i et lagmiljø, mens andre har jobbet individuelt eller i små grupper. Nå i den første uka [hvor alle har vært samlet] har det vært slik at de som har vært med på hele sesongoppkjæringen, og dro på turnéen, ligger foran de som ikke var med på turnéen.

Akademiprodukter (inkludert Darren Fletcher) på trening i Los Angeles.

Joshua Zirkzee er blant de som ikke var med, men mye tyder på at han får United-debuten sin på Wembley. Ten Hag ble nemlig spurt om Zirkzee har en mulighet til å bli involvert.

– Å ja, det tror jeg han kan være, og han er veldig sulten på å være det. Han gleder seg veldig til å komme til Premier League og Manchester United, og så da dra til Wembley med en gang... han er selvsagt svært motivert. Men han har ikke fått trent så mye. Han hadde en pause, og så trente han individuelt, og nå har han hatt noen dager hvor han har trent med resten av spillergruppa.

Kanskje må Zirkzee finne seg i å starte på benken – men debut bør det uansett være gode sjanser for.

Ten Hag og Zirkzee da han skriver under kontrakten.
Zirkzee og Ten Hag.
Powered by Labrador CMS